Jovanović u poznatoj situaciji

Odmah po rastanku sa Sašom Obradovićem, iz Lokomotive Kuban su objavili da će ekipu preuzeti Vlada Jovanović. Srpski stručnjak je već dve godine radio u omladinskom pogodnu tima iz Krasnodara, a pred ovu sezonu priključen je stručnom štabu seniora.Već je obavio trening sa ekipom, a sutra ga očekuje i prvi meč – u Krasnodaru gostuje Gdinja.

Kako je u intervjuu za „Sportski žurnal“ Jovanović rekao, situacija u kojoj se našao, nije mu nepoznata.
– Pre dve godine, kada je smenjen Focis Kacikaris, vodio sam prvi tim u par utakmica. Međutim, tada nisam bio u sistemu prvog tima, a sada sam u stručnom štabu Saše Obradovića bio od početka priprema. Mislim da će sada biti nešto lakše – počeo je priču za „Žurnal“ Jovanović.

Nije imao odgovor na pitanje da li je ovo trajno ili privremeno rešenje.
– Videćemo. Zavisi kako krenemo.

Mladi Čačanin je podsetio na sjajne rezultate koje je Lokomotiva pravila prošle sezone, dodao i da skor 4-1 u Evrokupu, odnosno 3-2 u VTB ligi uopšte nije loš. Naprotiv. Potom je  dodao:
– Biće nam potrebno vreme da se trgnemo posle dva poraza. Moram da kažem da je Alba dobar i dobro vođen tim od strane Aita Garsije Renesesa. Neuspeh protiv Kaleva jeste bio iznenađenje, ali ljudi treba da znaju da je ruskim ekipama koje igraju VTB ligi i Evropu, veoma teško. Putovanja po Rusiji su dva puta teže nego bilo koja po Evropi, posebno kada nemate direktne letove. Ekipa se troši. I to se odrazilo na našu formu.

Priliku da se vrati na pobednički kolosek, Lokomotiva će imati u Evrokupu, protiv Gdinje. Ruski tim je u tom meču favorit, ali Jovanović je veoma oprezan.
– I prvi meč u Poljskoj je bio težak. Oni su u međuvremenu složili redove, u svim utakmicama su bili konkurentni, dobili su Limož kući… Očekuje nas teška utakmica, ali bi trebalo da napravimo određenu reakciju i izađemo na teren željni da pobedimo – zaključio je priču za „Žurnal“ Jovanović.

FOTO: lokobasket.com

KATEGORIJE