Jović: Rekao sam ljudima iz Bajerna da hoću da igram za Srbiju u septembru

Na početku druge runde kvalifikacija za Svetski kup u septembru, Srbija će biti jača za Stefana Jovića.

Plejmejker Bajerna je, kako prenosi portal “Južne vesti“, saopštio čelnim ljudima nemačkog kluba da želi da se stavi na raspolaganje selektoru Aleksandru Đorđeviću za mečeve protiv Grčke (13. septembar, Eraklion) i Estonije (16. septembar, Beograd).

– Već sam obavio razgovore sa ljudima iz kluba i rekao im da želim da budem deo reprezentacije i sigurno ću biti i na pripremama i tim utakmicama – rekao je Jović, a prenose “Južne vesti.

Organizator igre ne sumnja da će “orlovi” izboriti plasman na Svetski kup, iako je ekipa, zbog dobro poznatog preklapanja termina, značajno oslabljena tokom kvalifikacija.

Mi uvek verujemo u nas. Glavni motivator i glavni čovek za sve je selektor Saša Đorđević koji kroz svaki trening i utakmicu radi ono u čemu je najbolji, motiviše nas pred svaki izazov. Sa te strane je nesumnjivo da se nadamo i verujemo. Činjenica je da će sastav biti šaren. Nadam se da ćemo moći da pomognemo, ali ne sumnjam da ćemo na kraju biti učesnici Svetskog prvenstva.

Jović je objasnio i zbog čega ga nije bilo na mečevima protiv Gruzije i Nemačke tokom juna i jula.

Kada je bio prethodni prozor nisam bio u mogućnosti da igram zbog operacije očiju. To je glavni razlog. Pratio sam sve, naravno. Stiče se utisak da ovi prozori nisu najbolje rešenje za nas, ali šta je tu je. Grupa kao grupa koja nas čeka u septembru neće biti laka. Očekujem da svi koji nismo bili u ovim prozorima budemo na raspolaganju selektoru i budemo u najjačem sastavu – kaže Jović.

Srbiju posle duela protiv Grčke i Estonije očekuje gostovanje Izraelu (30. novembar). Grke dočekuje 3. decembra, a onda krajen februara slede i odlazak u  Estoniju i dolazak Izraelaca. Na startu nadmetanja u grupi L u prednosti su Nemačka i Grčka (skor 6-0), Srbija ima 4-2, Izrael 3-3, a Gruzija i Estonija po 2-4. Tri najbolje plasirane selekcije iz grupe obezbediće prolaz na SP.

 

KATEGORIJE