Jović zna put koji vodi u Kinu

Reprezentacija Srbije sada lakše diše. Izabranici Akeksandra Đorđevića pobedili su Grčku – 84:61 (29:14, 15:21, 23:13, 17:13).

Sada je i matematički jasno, ukoliko pobede 21. februara sledeće godine, odavno otpisanu Estoniju, Srbija će igrati na Svetskom kupu u Kini.

I na ovom meču pokazalo se koliko je Stefan Jović zlata vredan u sistemu koji Đorđević. Plejmejker Bajerna je u ključnim momentima radio prave stvari  one koje su i donele prvi poraz Helena u ovim kvalifikacijama. Prodori koji su razbili odbrambene šeme gostiju, trojka u trećoj četvrtini kojima je zaustavljen juriš gostujućih igrača, naravno i uz njegove prepoznatljive asistencije, sve je to bilo u repertoaru Nišlije.

Grci su u Beograd stigli u potpuno drugačijem sastavu u odnosu na tim koji je Srbiju savladao u prvom meču u kvalifikacijama. I to su Đorđevićevi igrači znalački iskoristili. Tokom prve četvrtine domaćin je stigao do dvocifrene prednosti. Ali, da i ovi momci iz Grčke znaju da igraju košarku pokazali su tokom druge i početkom treće četvrtine. Opasno su se približili Srbiji, disali joj za vratom… Ponovo je to bio period u kome Srbija nije imala prava rešenja. Grčka je stigla na minus tri (49:46).

A onda je usledila kanonada. Trojka Jovića, pa njegovo polaganje, protkani skokovima u napadu Raduljice i Birčevića, trojka Micića pod faulom… Dva minuta pre kraja trećeg perioda Srbija je bila na komfornih 63:48.

SRBIJA: Dobrić, Jelovac 12 (7 sk), Jovanović 2, Micić 13 (5 sk, 6 as), Peno, Birčević 8 (6 sk), Gagić 1, Jović 22 (8-7 za dva), Lazić 6, Milosavljević 5 (4 sk), Raduljica 13 (5 sk, 6 as), Simonović 2 (5 sk).

GRČKA: Atinaiou 9, Lunciz, Muratos, Cairelis 5, Vasilopulos 7, Bokhoridis, Gikas, Koniaris, Larencakis 7, Mavroeidis 9, Salustros 12.

 

KATEGORIJE