Juniorska Evroliga: Partizan u Minhenu, Zvezda domaćin, Valensija dobila turnir

Evroliga je zvanično potvrdila kojim putem će ekipe pokušati da izbore plasman na završni turnir juniorske Evrolige. Ukupno 32 tima će se boriti na četiri kvalifikaciona turnira za mesto na F8 maja sledeće godine u Vitoriji.

Gradovi domaćini kvalifikacionih turnira biće Valensija, Minhen, Kaunas i Beograd.

Prvi put Valensija će biti domaćin kvalifikacija. Do sada vizu za završni turnir na tlu Španije timovi su jurili na čuvenom turniru Ospitaletu. Sada će to raditi u najvećem trening centru u Evropi. U Valensiji će, od 28. do 30. decembra, osim domaćina igrati i Barselona, Huventud, Estudijantes, francuski Asvel, nemački Ludvigsburg, praški Fjučr stars i italijanski Virtus Bolonja.

Na drugom turniru, u Minhenu, od 25. do 27. januara, nadmetaće se i Partizan. Osim crno-belih igraće još i Real Madrid, domaći Bajern, Alba, Frankfurt, Ulm, Makabi iz Tel Aviva i Panatinaikos.

Domaćin trećeg turnira je Kaunas. Osim Žalgirisa od 8. do 10. februara, u Litvaniji će se takmičiti i CSKA, CFBB Pariz, Ritas, Kopenhagen, Lokomotiva Kubanj, Stelaazura i Ospitalet.

U Beogradu od 22. do 24. februara igraće domaćin Crvena zvezda, kao i Mega, ali i Cedevita, Fenerbahče, Olimpijakos, Olimpija Ljubljana, Sparsi i Venecija.

Pobednici svakog turnira izvadiće vizu za F8.

 

 

KATEGORIJE