Ka Tokiju iz Beograda

Srbija će organizovati oba predkvalifikaciona turnira. Tako će dame u februaru, pred svojom publikom, igrati za plasman na Olimpijske igre, dok će muškarci krajem juna, na mestu gde su pred tri godine izborili plasman u Rio, pokušati da obezbede druge u nizu Igre.

Osim Beograda, poznati su i ostali domaćini.

Kod dama to su: Ostende – Belgium, Fošan – Kina i Bourž – Francuska, s tim da je Kina “uslovljena” plasmanom na kvalifikacioni turnir, jer su azijske pretkvalifikacije u toku. Ukoliko Kineskinje ne  obezbede kvalifikacije, potpuno je logično da ne budu domaćini.

Kod muškaraca, za Tokio će se igrati još u Viktorijij  (Kanada), Splitu (Hrvatska), i Kaunasu (Litvanija).

Dame imaju dosta lakši zadatak. Na turniru od četiri tima, potrebno je da budu među tri, dok muškarci moraju da osvoje turnir na kome će učestvovati šest ekipa.  Inače, za razliku od dama, gde su sigurni na Olimpijskim igrama samo SAD i Japan, kod mušaraca je kroz Svetsko prvenstvo već podeljeno sedam viza – Španija, Francuska, Argentina, SAD, Iran, Nigerija i Japan kao domaćin.

Žreb kvalifikacionih turnira biće održan 27. novembra. Kvalifikacije kod mušaraca će igrati 24 zemlje. To su: Angola,
Brazil, Kanada, Kina, Hrvatska, Češka, Dominikanska Republika, Nemačka, Grčka, Italija, Koreja, Litvanija, Meksiko, Novi Zeland, Portoriko, Rusija, Senegal, Srbija, Slovenija, Tunis, Turska, Urugvaj i Venecuela.

Kod dama, trenutno su poznati samo učesnici iz Evrope, koji su odredjeni plasmanom na letošnjem Evropskom prvenstvu. To su: Španija, Francuska, Srbija, Velika Britanija, Belgija i Švedska, dok ostale kontinentalne zone trenutno igraju pretkvalifikacije.

KATEGORIJE