Kad stignu Durent i Vilijamson, biće Niksi opet sila…

“Pola” Njujorka došlo je u Medison skver garden da uživo gleda više Zajona Vilijamsa, a manje Djuk protiv do tada neporaženog Teksas Teka u prvom direktnom obračunu u istoriji dve škole. Ako je neko posle prvih 20 minuta, u kojima su dominirali Red rajders, pomislio da je bacio novac za ulaznicu, čudo od deteta ga je u nastavku uverilo suprotno, pa su gledaoci iz najslavnije američke dvorane izašli prezadovoljni, ali i sa maštom, ne kako, već koliko moćno bi izgledali Niksi sa Vilijamsom u timu…

Čak su pojedini išli toliko daleko, da su već sklopili tim za sledeću sezonu u koji bi se vratio (povređeni) Kristaps Porzingis, a u koji bi došli Kevin Durent i Zajon Vilijamson, zanemarujući mogućnost da na neko drugi, tačnije onaj ko bude imao pravo prvenstva na draftu, “otme” studenta Djuka, a da zvezda Golden Stejta koja sledećeg leta ima pravo da izađe iz ugovora, ipak odluči da ostane u Oklendu, ili se uputi na neku drugu stranu.

– Ako me draftuju, voleo bi da igram za Nikse. Stvarno mi nije važno gde ću da idem. Želim da odem tamo gde me neko hoće i gde vidi u meni potencijal – kratko je, posle meča rekao Vilijamson, koji je sa 17 poena i 13 skokova predvodio Djuk do 35. pobede u Medison skver graden (uz 18 poraza), odsnosno 31. otkad na klupi sedi Majk Kšiševski, koji je 11 puta napuštao Njujork pognute glave.

Naravno, ni sada nije izostala podrška ostatka “velikog” kvarteta. Trja Džonsa (13p, 5sk, 5as, 6uk), Ar Džej Bereta (16p, 5sk) i Kamerona rediša (8p, 3sk, 3uk) koji je imao “lek” za Džereta Kalvera (25p, 6sk, 4as).

Za razliku od Teksas Teka koji su posle deset trijumfa, posrnuli protiv Djuka, košarkaši Hjustona nisu dozvolili da se njihov pobedonosni niz prekine, iako su loše odigrali prvo poluvreme protiv Jute Stejt s kojom su se sreli posle skoro 49 godina. Armoni Bruks je sa 15 poena u nastavku, minus deset prelio u plus Kuguarsa koji su upisali 24. vezanu pobedu kod kuće, a 11. u ovoj sezoni.

Ovo je bio jubilarni, 100. poraz Jute Stejt u duelima sa rangiranim timovima, koje je pobedila u samo 16. navrata, a drugi od Hjustona nad kojim su slavili 31. januara 1970. (91:81). Njihov prvi međuosbni meč, odigran 28. decembra 1961. završen pobedom rivala – 51:46.

(2) Djuk – (12) Teksas Tek 69:58, (21) Hjuston – Juta St 60:50

Majami Ohajo – Južna karolina St 79:55 (Jović7min)

Perdju – Ohajo 95:67 (Stefanović 2, 3sk, 2as, 1uk, 15min)

Keniso St – Sautistern 90:72 (Janković 13,8sk, 5as, 35min)

KATEGORIJE