Kada se u NFL rugaju Fulcovim (Filadelfijinim) problemima

Svaka bravura Džejsona Tejtuma, svako dodavanje Lonza Bola, skok Džoša Džeksona ili prodor Dierona Foksa deluju kao udarac direktno u stomak svakog navijača Filadelfije. Pomisle, šta bi bilo da je neki od ovih dečaka sada u petorci sa Embidom, Simonsom, Batlerom… A mogao je lako da bude, jer su Siksersi imali svo pravo sveta da ih uzmu pod svoje. Donovan Mičel ne spada u ovu grupu talenata, on je promašaj svih osim Jute.

Umesto toga, Filadelfija ja kao prvog pika na draftu 2017. godine birala Markela Fulca, a ovaj talentovani bek se pojavio na pripremama sa nekim šokantnim promenama u šutu. Bol u ramenu ga je, navodno, naterao da menja tehniku šuta, postao je bezopasan, da bi na kraju propustio skoro celu ruki sezonu kako bi se potpuno opravio.

Činjenica, tekuću takmičarsku godinu je počeo kao starter Siksersa, dobio avansno prednost u odnosu na Džej Džej Redika iako je sa iskusnim šuterom Filadelfija imala najbolju petorku prethodne sezone. Ali, onda je, kao grom iz vedra neba, Fulc ponovo počeo da izvodi slobodna bacanja na neverovatne načine, sa zastajkivanjima, prebacivanjem lopte iz ruku u ruku…

Toliko je sve postalo bizarno da je Amari Kuper, posle tačdauna za Dalas Kaubojse u NFL duelu sa Redskinsima, imitirao Fulcovu najnoviju tehniku izvođenja penala.

Fulc se, za to vreme, samoinicijativno povukao iz ekipe uz obrazloženje da ponovo ima probleme sa ramenom. Trener Bret Braun i generalni menadžer Elton Brend su bili zbunjeni, mada s obzirom da se sve poklopilo sa dolaskom Džimija Batlera u Filadelfiju, ali i sve manjom minutažom za Fulca, jasno je da je mladi bek sve nezadovoljniji. Prema nekim informacijama (koje su doduše demantovane) nekadašnji student Vašingtona bi voleo novi početak u nekom drugom timu.

Pitanje je samo ko će verovati u njega i njegove probleme očigledno psihološke prirode. Jer, doktori kažu da je sa ramenom sve u redu.

 

KATEGORIJE