Kalinić: Važno, zbog reputacije i ugleda

Na mestu gde je ne tako davno osvajao trofeje, Nikola Kalinić je izašao na megdan svom bivšem klubu. Takav je život profesionalca. Na kraju je bio jedan od dvocifrenih u redovima Fenerbahčea.
Utakmicu je ocenio kao „veoma dobru“, pa dodao:

– Uspeli smo da uradimo neke stvari koje smo želeli, da odsečemo kreatore igre od lopte, da nateramo neke druge momke da igraju više sa loptom… Stvarno dobra utakmica za nas. Doduše i Zvezda je bila malo mislima u meču sa Mornarom. Ne želim da zvučim prepotentno ili glupo, ali imali smo lakši posao nego što smo očekivali.

I u najavi je pričao da Fenerbahče pamti poraz od prošle godine i ovo je bila njihova mala osveta.

– Bili smo izuzetno motivisani da pobedimo, kako takmičarski, tako i zbog reputacije i ugleda. Videli ste prošle godine koliko je Zvezda bila naoštrana da nas pobedi. Želeli smo da im vratimo.

U odnosu na prošlu godinu, drugačija je bila i atmosfera. Dvorana nije bila puna…

– Nisam baš toliko u tematici, video sam da nema tih najvatrenijih navijača. Šteta, jer ovi momci zaslužuju punu podršku, mislim da rade sjajan posao, imaju 11 pobeda, a ostali su bez dosta igrača, nosilaca, sa novim trenerom i sistemom. Štata što navijači ne dolaze, ali to su neke njihove stvari.

Kalinić je priznao i da mu dodatni motiv predstavlja to što će fajnal-for biti u Beogradu.

– Naravno da nas to motiviše, ali ima još do toga. Prvo moramo da završimo snažno sezonu… I plej-of će biti neugodan. Vidite kakva je borba za prvih osam, a posebno od četvrtog do sedmog. Svi su isti.

Pozdravljajući se sa novinarima, Kalinić je rekao:

– Nadam se da se vidimo opet ovde.

KATEGORIJE