Kalipari: Precenjen sam…

Džejms Vajzmen je izabrao Memfis ispred Kentakija i ostalih fakulteta. Anferni Hardavej, trenerski debitant u NCAA svetu, pobedio je velikog maga za regrutovanje vrhunskih talenata Džona Kaliparija.

Kako američki mediji prenose, trener Vajldketsa bio je zbunjen tokom konferencije za novinare čija je glavna tema trebalo da bude sutrašnji duel sa Vintorpom. Ipak, čim je 17-godišnji momak saopštio da će studirati na univerzitetu Memfis, bilo je jasno da će Kal kazati koju reč o drugom velikom porazu u kratkom roku. Na početku sezone je Kentaki je pretrpeo debakl od Djuka (118:84), da bi sada, posle dve godine velike borbe van terena izgubio bitku za Vajzmena.

– Ne dobijamo svako dete. Dobijamo samo one koje treba da dobijemo. To se samo tako desi i tako je uvek i bilo. To nije promenilo moj pristup ovome.

Ipak, Kalipari se pita da li se vremena menjaju, jer deca danas žele da čuju da će sve ići lako, što nikada nije bila njegova poruka.

– Želim da spavam mirno, znajući da sam bio iskren i da nikoga nisam sputavao. Ne kažem ništa ni protiv koga. Svako regrutuje na svoj način. Ali imate i druge dobre programe i dobre trenere i zbog toga ne dobijamo svakoga koga želimo. Nismo jedini koji pokušavamo da uzmemo dobre igrače i koji pokušavamo da pomognemo deci.

Kada su ga novinari upitali kakva je situacija oko angažovanja visokog igrača elitne klase posle odluke Vajzmena, Kal je odgovorio:

– Još imamo neke momke slobodne. Interesantno je kako to sve uvek ispadne… Naše osoblje radi na tome… Postoje stvari koje se dešavaju i stvari u kojima se nešto promeni odjednom. Šta se desilo? Tako vam je to sa regrutovanjem. Lično… precenjen sam kao regruter. Želim da im kažem kako jeste i koliko je to teško. Ne želim ništa da prodam ispod cene, niti da im dam previše.

KATEGORIJE