Kari je šampion!

Da postoji nagrada za najboljeg timskog igrača trebalo bi je uručiti Stefu Kariju. Ne zbog načina na koji igra, očigledno, već zbog činjenice da u sebi ima napadački potencijal koji ne koristi u potpunosti zarad dobra ekipe kada je u njoj još jedno ubitačno oružje zvano Kevin Durent.

To se videlo od trenutka kada se Durent povredio u petoj utakmici polufinala Zapada protiv Hjustona, a samo se prelilo na prvi meč finala konferencije protiv Portlanda. Stef Kari je umornim Blejzersima – direktno iz Denvera su otputovali u Ouklend na finale – sasuo devet trojki! Tek tako, protiv bekovskog tandema Lilard – Mekolum. Izjednačio je sopstveni rekord plej-ofa.

Kari je, doduše, imao previše prostora u nekim situacijama što svakako ne sme da se dešava, ali je pogađao i trojke iz okreta, u padu, uz kontakt… Bio je u transu, kao i Orakl arena. Ovaj čudesni plejmejker je svojim načinom igre i stvorio dinastiju u Zalivu, ali se „povukao“ pred Durentom i njegovim talentom, spreman da „pripomogne“ kada je potrebno.

Klej Tompson je imao dobro veče takođe, dok je na drugoj strani Portland bio bez prepoznatljivo dobrog učinka ubitačnog tandema Lilard – Mekolum.

Golden stejt – Portland 116:94 (1-0)

Golden stejt: Kari 36 (15-9 trojke, 7 as), Tompson 26 (24-10 iz igre), Grin 12 (10 sk, 5 as, 3 rampe).

Portland: Lilard 19 (12-4 iz igre, 6 as, 7 il), Mekolum 17, Harkls 17, Hud 17.

 

KATEGORIJE