Kenig u Mornaru

Mnogo je pripadnika nacija i naroda igralo u ABA ligi, ali nikada do sada nijedan pravi predstavnik nekog od indijanskih plemena sa severnoameričkog kontinenta. Prvi će biti Bronson Kenig (24, 191cm) jedna od poslednjih igračkih kockica u timskom mozaiku Mornara i trenera Mihaila Pavićevića.

Prošlogodišnji bek Grand Rapids Drajva, filijale Detroit Pistonsa u Razvojnoj ligi u kojoj je imao prosek od 9.79 poena, 1.91 skok, 1.28 sistencija za 21.2 minuta u 47 mečeva, prethodno je proveo četiri goine na univerzitetu Viskonsin.

Tokom poslednje godine sudentske karijere, Kenig koji je pripadnik indijanskog naroda Ho Čunk, beležio je prosek od 15.5 poena, 1.19 skokova, 2.03 asistencije po meču, uz skoro 40 odsto upešnosti šuteva za tri poena. Izabran je u drugu petorku Big Ten konferencije, a ujedno je i zavredneo titulu najhrabrijeg igrača NCAA, koju dodeljuje Udruženje američkih novinara.

Zanimljivo da je sjajni šuter koji je i srednju školu završio u Viskonsinu, a posle i fakultet, prve NBA korake, doduše na Letnjoj ligi 2017, takođe je napravio u timu iz iste savezne države, odnosno Milvokiju, koji mu je dao “two way” ugovor, iz koga je izašao da bi se priključio Čikagu tokom predsezonskog kampa, posle čega se preselio u pomenuti tim iz Razvojne lige.

KATEGORIJE