Kentaki ubedljiv protiv oslabljene Mege

Košarkaši Mega Bemaxa su “čas košarke” asistenta Kentakija Džoela Džastasa, po uputstvima trenerskog “profesora” Džona Kaliparija završili porazom 100:64 (47:29). U meču koji je odigran po NCAA pravilima, Dejan Milojević nije mogao da računa na pomoć jednog od svojih najboljih “studenata” Nikole Miškovića, koji je veče ranije povredio skočni zglob u duelu sa šampionom Južne Amerike San Lorencom, dok se pred kraj prvog poluvremena povredio još jedan izuzetno važan igrač za srpski klub – Goga Bitadze. 

– Meč sa Kentakijem je veliko iskustvo za nas. Imali smo problema na početku utakmice da se priviknemo na čvrstinu igre i NCAA pravila. Kao mlada ekipa koja trenira tek desetak dana pokazali smo neke slabosti u igri. Bilo je i momenata koji nisu bili loši, poput igre u završnici prvog poluvremena, kada smo uspostavili balans u igri, ali onda je došla povreda Bitadzea koja se nadovezala na izostanak Miškovića. Svakako ne možemo da budemo zadovoljni ni igrom ni rezultatom, ali će sve ovo imati veliki značaj ukoliko na pravi način izvučemo pouke iz ovoga – rekao je trener Mege Dejan Milojević.

Stručnjak srpskog tima još jednom je odao veliko poštovanje univerzitetu iz Lenksingtona.

– Čestitam Kentakiju na zasluženoj pobedi i želeo bih ovim putem da im se zahvalim na pozivu da dođemo na Bahame da odigramo sa njima prijateljski meč. Oni su odlična ekipa i jedna velika mašinerija u šta smo se uverili tokom boravka ovde. Imali smo sjajne uslove i odličnu saradnju na svakom koraku.

Milojević se potom okrenuo nastavku priprema za predstojeću sezonu. Sledeća mini turnera je u Španiji, odnosno 23. septembra prijateljski meč sa još jednim NCAA velikanom, univerzitetom Mičigenom, a zatim dan kasnije sa članom ACB lige, Estudijantesom.

– Moramo da nastavimo da radimo još jače na treninzima. Meč sa Mičigenom biće odigran po evropskim pravilima i siguran sam da ćemo do tada uspeti da podignemo igru i odigramo daleko bolje. Imamo još mesec i po dana do početka sezone i verujem da ćemo poslagati kockice u igri i spremni dočekati početak ABA lige.

Na drugoj strani, Džon Kalipari koji je meč gledao iz svojevrsnog VIP dela, prepustivši kormilo vođšenja ekipe svom pomoćniku, istakao ogromnu energiju svojih đaka koji su na Bahamima ostvarili sve tri pobede s prosečno razlikom od 27.7 poena.

Mega Bemax: Mušidi 15 (5sk), Mokoka 2, Marjanović 5, Ašćerić 6, Janjić, Čarapić 9, Bitadze 5 (3bl), Koprivica 1 (8sk), Mišković (nije igrao), Ratkovica 2, Fundić 14 (12sk), Stanić 5 (5sk).

Kentaki: Grin 10, Hegens 3, Džonson 16, Ričards 15 (9sk), Kviklij 12, Dejvid, Kalipari, Bejker, Hiro 16, Pejn, Trejvis 8, Montgomeri, Vašington 20 (12sk, 4bl).

Foto: UKathletics.com i Mega Bemax

KATEGORIJE