Kineska turneja krenula porazom

Ženska seniorska reprezantacija Srbije, porazom je startovala na turniru u Kini. Tim koji na ovoj akciji sa klupe vodi Miloš Pađen, prvi asistent u stručnom štabu Marine Maljković, a kome nedostaju neke vodeće igračice, izgubio je od domaćina – 75:65 (16:18, 18:13, 22:16, 19:18).

Najefikasnija u redovima Srbije, bila je Aleksandra Crvendakić koja je ubacila 12 poena, dvocifrena je bila još Saša Čađo sa 10. Nevena Jovanović je dodala 9, Dragana Stanković 8, Tamara Cukić 6, Maja Škorić i Sanja Mandić po 5, po tri su ubacile Aleksandra Stanaćev i Ivana Brajković, na dva poena su stale Kristina Topuzović i Jovana Popović.

– Ovo je bila prva zvanična utakmica koju smo odigrale tokom ovih priprema. Protivnik je bio snažan. Imamo još jednu utakmicu protiv njih, pa sada znamo šta možemo da očekujemo. Zadovoljna sam zalaganjem devojaka, ali neke stvari nismo ispoštovale koje je trener tražio od nas – rekla je Saša Čađo, kojoj je pripala čast da u ovoj akciji ponese kapitensku traku.

Naše devojke će u Singjiu odigrati još dve utakmice – u nedelju od 10 časova po srpskom vremenu igraju protiv Australije, dan kasnije u istom terminu protivnik će im biti Argentina. Potom se sele u drugi grad, gde će im na novom turniru, protivnici biti iste ekipe.

– Izuzetno teška utakmica je za nama. Kina je bila u punom sastavu u pripremama za Svetsko prvenstvo. Naša ekipa je mlada i još biramo igračice i spremamo se za Evropsko prvenstvo 2019. godine. Nedopustivo za nas je da protivnik toliko dominira u skoku. Dozvolili smo im čak 16 ofanzivnih skokova, što je previše i bilo je mnogo kontranapada posle naših izgubljenih lopti. Nadamo se da ćemo ta dva segmenta da popravimo u narednim utakmicama i da ćemo uspeti da odigramo jaču odbranu – istakao je trener Miloš Pađen, koji u odsustvu selekorke Marine Maljković vodi tim na turnirima u Kini.

Ovaj turnir „manekenki“ Pika – kineskog proizvođača sportske opreme, inače već više godina sponzora KSS – je idalna prilika za srpski tim u skolopu priprema za ono što ga čeka dogodine u Zrenjaninu, Nišu i Beogradu.

KATEGORIJE