Kinezi u Zvezdi

Kinezi stižu u Zvezdu. Crveno-beli su potpisali ugovor o saradnji sa kineskim sportskim udruženjem “Boost future”. U fokusu je želja za razvojem košarke u Kini, pa će mladi košarkaši iz spomenute zemlje dolaziti na trening kampove srpskog tima.

“Boost future” je organizacija koja okuplja mlade i talentovane igrače u različitim kineskim provincijama. Trenutno ova organizacija broji više od 5.000 polaznika, a ugovor je potpisan na godinu dana sa mogućnosti produžetka. U dve smene, zimskoj i letnjoj, mladi kineski košarkaši dolaziće u Srbiju na trening kamp Crvene zvezde. U februaru će lokacija biti Vrnjačka Banja, a u letnjoj smeni kamp će biti organizovan na Zlatiboru. Dugoročni planovi sežu do toga da košarkaški kamp Crvene zvezde bude organizovan i u Kini.

– Za nas je ovo samo još jedna potvrda da Zvezda radi sjajan posao u radu sa mlađim selekcijama. Rezultati koje imamo dovoljno govore sami za sebe, a pogotovo smo ponosni što se organizacija “Boost future” odlučila za saradnju sa nama. To je potvrda da je naš sistem ispravan i to ne samo u proizvodnji igrača za prvi tim što jeste krajnji cilj, već i u razvoju košarke kako u Srbiji, regionu, ali kao što vidite i širom sveta – istakao je direktor crveno-belih Filip Sunturlić.

Ispred organizacije “Boost future” je govorio Žang Kingran.

– Veoma dobro znamo šta Zvezda predstavlja u evropskoj košarci i za ovih nekoliko dana smo imali priliku da vidimo kako funkcioniše veliki klub kakav je Crvena zvezda. Mi težimo da mladi košarkaši u Kini imaju što bolje uslove i zato se saradnja sa Crvenom zvezdom činila kao sjajan potez. Sada, kada smo potpisali ugovor jedva čekamo da naša saradnja započne i na samom košarkaškom terenu – poručio je Kingran.

KATEGORIJE