Klivlend bez trenera: Lu se zbog zdravlja privremeno povlači sa klupe

U narednom periodu će Klivlend biti bez trenera. Nije u pitanju otkaz, već zdravstveni problemi sa kojima se suočava Tajron Lu.

– Posle mnogo razgovora sa našim lekarima i generalnim menadžerom Kobijem Altmanom sam dugo razmišljao o tome šta je najbolja odluka za tim i za moje zdravlje. Zbog svega toga ću morati da se povučem iz trenerskog posla na neko vreme i da se fokusiram na to da “pojačam” svoje zdravstveno stanje. Imam bolove u grudima i druge problematične simptome prouzrokovane nedostatkom sna tokom svih ovih godina. I pored velikog broja testova još uvek doktori nisu utvrdili šta je tačno problem – naveo je Lu u saopštenju.

Nije previše ulazio u detalje.

– Pokušao sam da radim i pored toga, ali je poslednja stvar koju želim da to utiče na tim. Zbog toga ću ovo vreme iskoristiti da se pridržavam terapije i svega što su doktori preporučili. Moj cilj je da iz svega ovoga izađem jači i zdraviji kako bih ovom timu pomogao da dođe do titule ka kojoj svi težimo. Zahvalan sam svima na podršci – poručio je Lu.

Nije navedeno koliko dugo će taj period trajati, ali Tajron nije prvi trener koji se zbog zdravlja odlučio na ovaj potez. Pre njega je to radio i šef stručnog štaba Voriorsa Stiv Ker.

 

KATEGORIJE