Kovač kuje Ciboninu sreću

Cibona je dobila novo pojačanje – pod “toranj” je došao Roberto Kovač (29, 189). Švajcarski reprezentativac, hrvatskog porekla, sa slavnim zagrebačkim timom potpisao je jednogodišnji ugovor.

Kovač u Cibonu dolazi iz Ženeve, gde je igrao za Lajonse, a prethodno je nosio dres Fribourga. Osim na terenima ABA ligaša, javnost u Srbiji Kovača će videti i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021, pošto je Švajcarska u grupi sa Srbijom. Da to postane moguće, pobrinuo se upravo Kovač, koji je blistao u odlučujućoj utakmici pretkvalifikacija, u kojoj je Švajcarskoj protiv Islanda bila potrebna pobeda od najmanje 20 razlike. Tada je ubacio 29 poena, dok je mnogo poznatiji NBA as Klint Kapela doao 18 poena i 15 skokova.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Cibone, “radi se o snažnom i energičnom, vrsnom šuteru koji zna i razigrati ekipu.” Kovač već neko vreme trenira sa seniorskom ekipom, a u rosteru je bio i u prijateljskoj utakmici s Igokeom u kojoj je bio jedan od najboljih igrača sa postignutih 17 poena.

FOTO: FIBA

KATEGORIJE