“Krivo mi je, ali ne mogu to da promenim”

Nikola Jovanović je „uništavao” centre Partizana. Ni Džok Lendejl, niti Đorđe Gagić, nisu mogli da ga zustave. Bio je najbolji igrač Trenta, na terenu „Pionira“. Sve dok sam sebe nije zaustavio. Visoko podignut lakat, kojim je po potiljku dokačio bivšeg saigrača, sada rivala, Stefana Jankovića, značio je da mora da ode u svlačionicu, 14 minuta pre kraja utakmice.

– Sve je bilo u žaru borbe – rekao je novinarima posle utakmice Jovanović.

Iako je Janković imao utisak da ga je namerno udario, centar Trenta to negira.
– Nije bila nikakva namera da se to desi. Sudije su donele takvu odluku i ja na to ne mogu da utičem. Ali nama je najbitnije da se sada fokusiramo na Brešu, to je sledeća utakmica u italijanskoj ligi i da nastavimo da igramo sa istom energijom, kako smo igrali protiv Partizana.

Tako je Jovanović priču okrenuo na sportske teme i teren.
– U negativnoj smo seriji, ali se dižemo polako. Imali smo problem jer su nam na početku sezone nedostajala petorica-šestorica igrača koji su se vraćali iz povreda. To nas je malo uzdrmalo i zato nemamo neku sjajnu igru. Ali, napredak se vidi, iz utakmice u utakmicu. Jedino mi je krivo što nismo pobedili Partizan. Ali, šta je tu je. Idemo dalje.

Iako su u Beograd došli samo sa jednom pobedom, delovalo je da nisu odustali od Evrokupa i borbe za plasman dalje.
– Naravno! Gde god postoje i najmanje šanse, mi ćemo dati sve od sebe. Još nije gotovo, imaju još četiri kola da se igraju. Mi ćemo u svaku utakmicu ići najjače moguće i na pobedu.

Jovanović je bio veoma raspoložen protiv Partizana, pružio možda i najbolju partiju ove sezone.
– Moguće da je tako. Mada, meni je bitno da tim pobeđuje. Ja ću da radim šta mi trener kaže, da ispunjavam sve te zadatke. Ako iz toga moj individualni kvalitet dođe do izražaja, doći će. Bitnije je da pobeđujemo.

Možda bi i ova utakmica otišla u tom pravcu, da je Jovanović ostao na terenu i u poslednjih 14 minuta.
– Možda! Ne mogu sada to da promenim. Krivo mi je što se to desilo. Idemo dalje.

FOTO: KK Partizan

KATEGORIJE