KSS odabrao najbolje – priznanja za Jokića i Crvendakić

Na svečanosti u hotelu “Kraun Plaza” KSS je proglasio najbolje. U muškoj konkurenciji je to Nikola Jokić, dok je u ženskoj Aleksandra Crvendakić.

Centar Denvera je dobio 28 glasova, Bogdan Bogdanović je imao tri, a Miroslav Raduljica i Vasilije Micić po dva. On se prisutnima obratio putem video poruke u duksu Mege.

– Dobar dan svima, žao mi je što nisam sa vama da lično primim nagradu. Mnogo godina sam trenirao za to, da budem proglašen za najboljeg igrača Srbije, košarkaške zemlje. Nadam se da ću pružati još bolje partije da to opravdam. Veliki pozdrav svima, vidimo se – poručio je Jokić.

Aleksandra nije skidala osmeh sa lica. Ona je dobila 22 glasa, pratili su je Sonja Petrović sa devet, Ivana Raca sa tri i Jelena Milovanović sa jednim glasom.

– Čast mi je i zadovoljstvo što sam dobila ovu nagradu. Individualne nagrade sam uvek gledala kao timske. U košarci uvek delimo lepe i one manje lepe trenutke. Zahvalna sam svim saigračicama, trenerima, ljudima koji su nas uvek podržavali, vama koji ste glasali za mene. I za kraj bi htela da se zahvalim porodici za neizmernu podršku i ljubavk oju mi pružaju. Svima želim srećne praznike i da budete uz nas, posebno na jako bitnom događaju koji će se održati u Srbiji – rekla je Crvendakić.

Podsetimo, Srbija će biti jedan od domaćina EP za košarkašice (Beograd, Niš, Zrenjanin), a u grupi će igrati sa Rusijom, Belorusijom i Belgijom.

Pored njih dvoje specijalne nagrade su dobile i košarkašice Srbije do 20 godina koje su osvojile srebro, košarkaši do 18 godina koji su se okitili zlatom na EP, kao i basketaška selekcija 3×3 koja je osvojila i svetsko i evropsko prvenstvo.

Prvi čovek saveza Predrag Danilović je čestitao svima uz zahvalnost sponzorima za to što su pomogli KSS.

KATEGORIJE