Lakić i Paunović: Šampioni na kvadrat

Juniori Crvene zvezde Arijan Lakić i Zoran Paunović imali su sezonu za pamćenje. U crveno-belom dresu osvojili su titulu šampiona Srbije, učestvovali na Fajnal ejtu Evrolige u Beogradu, a kruna sezone predstavlja osvajanje titule prvaka Evrope sa juniorskom selekcijom Srbije. Za klupski sajt Lakić i Paunović napravili su kratku rekapitulaciju.

Kakav je osećaj postati evropski šampion? Kako je izgledao put do trona?

Lakić: Osećaj je fenomenalan! Kada se vratim malo unazad, najteže je bilo u pripremnom periodu. Trebalo nam je vremena da se upoznamo i uklopimo kao tim. Kada je sve došlo na svoje mesto, igrali smo sjajno, a znate kako se završilo.

Paunović:  Osećaj je stvarno neverovatan, ispunili smo naš san. Verovali smo da ćemo uspeti i uspeli smo. Nije bilo lako jer su sve ekipe na prvenstvo došle spremne. Iz moje perspektive najteže je bilo u mečevima sa Crnom Gorom i Nemačkom, a pogotovo sa Nemačkom jer je ulog bilo polufinale. Nakon te utakmice dobili smo mnogo samopouzdanja i to nam je značilo u pohodu na evropski tron.

Iza vas je godina za pamćenje. Kako vam proteklih 12 meseci sada izgledaju?

Lakić: Ovo je najbolja sezona u mojoj karijeri. Ipak, tek sam na početku. Sigurno da pehari juniorskog šampiona Srbije i evropskog juniorskog prvaka sa reprezentacijom predstavljaju veliki podstrek za dalji rad. Voleo bih da nastavim trend osvajanja trofeja i u narednim godinama, kako sa klubom, tako i sa reprezentacijom.

Paunović: Sa Crvenom zvezdom smo zaista imali neverovatnu sezonu. Bili smo najmlađa ekipa u juniorskom prvenstvu Srbije i uspeli smo da budemo najbolji. Osvojili smo i juniorski kvalifikacioni turnir Evrolige. Kruna svih trofeja iz mlađih kategorija je zlato na Evropskom prvenstvu, a sada je vreme da napravim novi iskorak i polako uđem u seniorske vode.

Nedavno ste potpisali profesionalne ugovore sa Crvenom zvezdom. Koliko vam je to bilo značajno?

Lakić: Igranje za prvi tim Crvene zvezde je san velikom broju mladih košarkaša jer je to najveći klub u regionu. Nadam se da ću uspeti da taj san i dosanjam, a svestan sam da mi do debija za prvi tim predstoji još mnogo rada i mnogo treninga. To je jedini put do toga da jednog dana obučem crveno-beli dres kao prvotimac.

Paunović: Presrećan sam zbog potpisanog ugovora jer je to ono zbog čega svi vredno treniramo kao mladi igrači. Ipak, neophodno je još mnogo rada da bih došao na nivo koji je potreban za prvi tim Crvene zvezde. Crvena zvezda je jedan od najvećih klubova na ovim prostorima i to je zaista ostvarenje sna, nastupati u prvom timu crveno-belih.

KATEGORIJE