Larkin “razmišlja” o kockastom dresu

Hrvatska će igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2021, pošto jednu od dve specijalne pozivnice koje je FIBA slala na adrese po dve zemlje u svakoj kontinentalnoj zoni. Uz Hrvatsku, u FIBA Evropi to je još i Slovenija.

A – Hrvati bi u kvalifikacijama mogli da dobiju ozbiljno pojačanje. Šejn Larkin je “otvoren” za razgovore da obuče dres Hrvatske u predstojećim kvalifikacijama. To je u ekskluzivnom razgovoru za portal basketball.hr potvrdio as Efesa.

I nije to bila tek nekakva ideja novinara ovog portala, već je – kako su nezvanično saznali – selektor Hrvatske Veljko Mršić, bio oduševljen igrama Larkina i dopada mu se ideja da Larkin zaigra za Hrvatsku. I omaleni Amerikanac je o tome već razgovarao sa jednim hrvatskim reprezentativcem…

– Zanimljivo pitanje. Upravo sam na jučerašnjem ručku razgovarao o tome s Krunom Simonom. Mogu reći da sam definitivno otvoren za tu ideju – rekao je Larkin u razgovoru za “basketball.hr”.

Kaže i da je upoznat sa prilikama u hrvatskoj košarci, kao i da bi motiv bio odlazak na Olimpijske igre.

– Da, definitivno bi bilo lepo nastupiti na Olimpijskim igrama. To je san svakog sportiste. Naravno da bih više voleo da igram za SAD, no s obzirom na situaciju definitivno sam otvoren i za ideju da nastupam za Hrvatsku. To je nešto o čemu bi tokom ove sezone morao dobro da razmislim. Puno je faktora koji se moraju poklopiti i trebalo bi da čujem od odgovornih osoba šta bi se očekivalo od mene. No ideja je svakako zanimljiva.

Da li vam je i Turska pristupila sa sličnom idejom, upitan je.

– Nije bilo nikakvih službenih ponuda, no šuška se da bi se to moglo dogoditi. Videćemo, sezona tek počinje i ima vremena za bitne odluke.

Inače, Efes je trijumfovao na tradicionalnom turnir u u Zadru, pošto je u finalu bio bolji od Albe – 92:74.

KATEGORIJE