Lazić i Cirbes se sećaju 2015. godine: Ključ su jedinstvo i kvalitet

Crvena zvezda i Partizan će u polufinalnim duelima ABA lige odlučiti ko će proći u borbu za pehar i boriti se za plasman u Evroligu. Uoči duela koji slede Maik Cirbes se prisetio 2015. godine i tadašnje polufinalne serije sa crno-belima.

– Imam puno uspomena na tu seriju i ona predstavlja jedne od najemotivnijih trenutaka u mojoj karijeri. Bila je veoma važna plej-of serija jer je ulog bio Evroliga. To je bila moja prva sezone, upoznavao sam se sa klubom i navijačima, ali sam već bio svestan rivalstva – rekao je Cirbes za klupski sajt.

Tada su crveno-beli dobili tu seriju i kasnije pobedom protiv Cedevite (3:1) stigli i do titule. Jedan detalj će nemački centar posebno pamtiti.

– Pobedili smo prvu utakmicu, a izgubili drugu. Tada su navijači potpuno neočekivano došli na naš trening i to je bilo veoma emotivno. Znali smo veoma dobro da moramo da pobedimo ako želimo da igramo Evroligu, a onda su došli navijači i osetili smo veliku bliskost sa njima i dali su nam dodatnu energiju koja nam je kasnije mnogo pomogla da dođemo i do trofeja – poručio je Cirbes.

Sa saigračem se složio i kapiten Branko Lazić koji se takođe prisetio dešavanja od pre četiri godine.

– Složio bih se da je to bila veoma bitna utakmica za Crvenu zvezdu. Nedavno smo vratili klub na evroligašku mapu i bilo je veoma bitno da zadržimo taj status. Sudbina se poigrala da o tome odlučujemo baš protiv Partizana. Pritisak je bio veliki, ali iz moje perspektive ključno je bilo naše jedinstvo, ali naravno i kvalitet koji smo imali – kaže Lazić.

Veruje da taj recept može da se primeni i danas.

– Zato i sada govorim da je jako važno da svi funkcionišemo kao jedan i da će nam se to vratiti na najbolji način. Bili smo spremni na sve što nas je očekivalo, a sada kada smo u sličnoj situaciji, koristimo to iskustvo i spremamo se da ponovo budemo oni pravi u najvažnijim utakmicama – završava Lazić.

KATEGORIJE