Lazić pred revanš citirao Berona

Drugi čin večite bitke – ovog puta za finale – na parketu „Pionira” u subotu od 19 časova. U njega Crvena zvezda mts ulazi korak bliža cilju, pošto je u prvom meču, posle 45 minuta divovske borbe, srušila velikog rivala. Sada ima meč loptu. A to je – prema rečima Branka Lazića, kapitena tima sa Malog Kalemegdana – bio i cilj.

– Ostvarili smo cilj u prvoj utakmici. Pobedili smo, možda malo težim putem, ali najbitnije je da smo pobedili – počeo je priču Lazić, na redovnoj konferenciji za novinare, pred novi derbi.

Između dva meča  je bilo sedam dana, što ovaj plej-of čini malo neobičnim, ali nije da to ne odgovara timovima:

– Imali smo vremena za analizu, za ispravljanje grešaka i siguran sam da ćemo sutra,  pred navijačima Partizana, uspeti da ispravimo sve što nije bio dobro, da ćemo ostvariti drugu pobedu i izboriti prolaz u finale.

Na pitanje da li su gosti pod manjim pritiskom u derbijima, Lazić je rekao:

– Što se tiče tog dela, jesmo opušteniji. Ali, ako pogledamo šta nosi ova utakmica i šta nosi pobeda u sutrašnjem meču, svakako da postoji određena doza pritiska. Naravno, spremni smo i svesni smo svega.

Kako bi istakao poentu, Lazić je citirao saigrača:

– Kao što je i Bili izjavio, ako ne možeš da se boriš sa pritiskom, nemoj da se baviš ovim sportom – poručio je kapiten crveno-belih.

FOTO: KK Crvena zvezda

KATEGORIJE