Lovernj: Vratio sam se u evropsku realnost

Evropa, Amerika, pa povratak u Evropu. Tako se kretala karijera Žofrija Lovernja. Francuski igrač je početkom sezone potpisao za Fenerbahče i sa njima želi da napravi veliki uspeh.

– Vratio sam se u evropsku realnost. Uživam da igram za ovaj tim, imam sjajne saigrače. Čim se meč završi jedva čekam sledeći i ta atmosfera je jedan od glavnih razloga što sve ide u pravom smeru – objašnjava Lovernj za sajt Evrolige.

Nije mu mnogo trebalo da se privikne, o tome svedoče i reči Željka Obradovića.

– Iznenađen sam što ponekad pričam na srpskom sa nekim članovima tima i što Žofri sve to razume. Shvata kuluturu drugih zemalja, bio je u Partizanu. Uz to, pokazuje i nešto što ja volim – voli košarku. Provodi dosta vremena na treningu, u teretani i želi da napreduje – priča Obradović.

Srpski stručnjak se nada da će Lovernj ostati u klubu.

– Razume sve o Fenerbahčeu, način na koji želimo da igramo, naše krajnje ciljeve. Ovo je jedan od najboljih klubova u Evropi i Žofri je jedan od naših bitnijih igrača. Nadamo se da će tako biti i u budućnosti – kaže Željko.

Za sada stvari idu po planu, Fenerbahče je obezbedio prednost domaćeg terena u plej-ofu Evrolige i titula u tom takmičenju će im biti prioritet. Naravno, moraće mnogo da rade da bi to ostvarili.

– Znao sam da će biti ovako teško još kada sam došao, da će treninzi biti naporni, ali sve mi se sviđa – završio je Lovernj.

KATEGORIJE