Marinina organizacija, saveti i motivacija za male košarkašice

Pokret za žensku košarku Marina Maljković otvorio je četvrtu sezonu u kojoj će na još većem broju lokacija sprovoditi besplatne škole košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta. Na promociji “Organizatora”, koji je urađen u saradnji sa Telekomom Srbije, a koji predstavlja nadogradnju “Vodiča za odrastanje”, srpska selektorka Marina Maljković, koja je dovela svoj klub Šangaj Baošan Dahua u Beograd, istakla je veliko zadovoljstvo novim druženjem sa malim košarkašicama.

– Srećna sam što sam ponovo sa vama i što imamo divan povod za druženje. Naš “Vodič za odrastanje” koji smo prošle godine štampali u saradnji sa prijateljima iz Telekoma Srbije imao je veliki uspeh i odziv kod svih devojčica, ali i njihovih roditelja i prijatelja i ljudi iz okruženja. Saveti i motivacione misli su potrebni i treba da podrže i ohrabre male košarkašice u njihovom odrastanju. Ovoga puta, te savete smo spakovali u organizator, jer smatramo da je organizacija vremena i obaveza nešto što svaka devojčica takođe treba da nauči, kako bi se što kvalitetnije razvijala. Sigurna sam da će im mnogo značiti – rekla je Marina Maljković.

Svaka mala košarkašica u Pokretu za žensku košarku Marina Maljković dobiće svoj primerak, koji će predstavljati neku vrstu pomoći u organizaciji, ali i u savetima kako se ponašati na pravi način u pojedinim životnim situacijama.

– Veoma nam je drago što smo omogućili izdavanje organizatora i doprineli uspehu „Pokreta“ čiji razvoj pratimo od početka. U duhu naše kampanje „Pokrećemo pokretače“ u ovim devojčicama prepoznajemo pokretače na košarkaškom terenu i sigurna sam da će im organizator pomoći da u tome budu još uspešnije – istakla je Miroslava Tešin Popović, menadžerka za korporativnu društvenu odgovornost Telekoma Srbije.

Promocija organizatora održana je u Maloj areni, pred više stotina malih košarkašica.

– Cilj pokreta je da i ove sezone raste, da sledećeg juna na besplatnim treninzima imamo preko 2.000 devojčica. Ono na šta sam posebno ponosna je što je naš projekat ušao u Fibin evropski program razvoja košarke za devojčice pod nazivom “Njena igra, njena pravila”, tako da ćemo se potruditi da naše male košarkašice dobiju najbolje moguće uslove za ulazak u svet košarke i dalji razvoj. Takođe bih iskoristila priliku da se zahvalim još jednom svim našim prijateljima iz Telekoma Srbije, Adiko banke, Koka Kole HBC, Lilija, Dunav osiguranja i opština Palilula, Savski venac, Vračar i Zvezdara koji pomažu da se ova predivna društveno-korisna inicijativa sprovodi na što većem broju lokacija. Takođe, posebno bih se zahvalila našem poznatom muzičkom sastavu “Frajle”, koji je prihod od prodaje svog CD usmerio na razvoj Pokreta za žensku košarku Marina Maljković – zaključila je Marina Maljković.

Besplatni treninzi se u ovom trenutku u Beogradu sprovode u DKC Majdan, SC Vizura sport, SROC Vračar, SB Top spin, SC Milan Gale Muškatirović, OŠ Desanka Maksimović, a uskoro kreće i u OŠ Vladislav Ribnikar, OŠ Mihailo Petrović Alas, OŠ Branko Radičević, OŠ Milena Pavlović Barili, OŠ Kralj Petar I i SC Olimp, kao i u nekoliko gradova širom Srbije.

KATEGORIJE