Marković i Barcokas: Borbeno na CSKA

Ako je suditi po prethodnim susretima CSKA je apsolutni favorit u četvrtfinalu Evrolige i meču sa Himkijem. “Armejci” su dobili devet od 10 poslednjih utakmica i pokazali da im prija da igraju sa njima.

Međutim, srpski plejmejker Stefan Marković tvrdi da ne treba gledati u ono što je bilo.

– Ovo je kao potpuno novo takmičenje. Sad sve kreće od nule i takav je i rezultat. Moramo da ispravimo naše greške iz prošlosti i da damo sve od sebe u ovim mečevima. Neće biti lako, CSKA je favorit, ali u košarci svašta može da se dogodi tokom tih 40 minuta. Treba da budemo fokusirani i da poštujemo ono što dogovorimo – jasan je Marković.

Veruje Srbin da njegov tim ima šanse.

– Ni mi ni oni nećemo moći da iznenadimo jedni druge, pošto smo odigrali već četiri meča ove sezone i dobro se poznajemo, tako da se sve svodi na teren. Neophodno je da radimo stvari na visokom nivou da bismo dobili. Oni su ti koji su iskusniji u ovakvim partijama, ali je to samo jedan faktor. Drugi je borba, samo tako možete da se nadate dobrom rezultatu – poručuje Marković.

Stekao se utisak da je Himki mogao da bude u znatno boljoj poziciji pred nastavak takmičenja, ali su u poslednja tri meča ligaškog dela elitnog takmičenja doživeli isto toliko poraza.

– Svi timovi su se borili za četvrtfinale, tako da je za nas velika čast što smo u tome uspeli. Sa druge strane, od svih ekipa koje su u plej-ofu, svi su pokušali da izbegnu osmo mesto, jer to znači da igrate sa provoplasiranim. Po mom mišljenju, CSKA je najbolja ekipa u poslednjih šest-sedam godina. Očigledno se to vidi i po stanju na tabeli. Kod nas je problem u prethodnih mesec dana bilo zdravlje igrača, neki su duže odsustvovali, tako da nismo mogli da napravimo bolji rezultat od osmog mesta. Smatram da smo mogli da izborimo bolji plasman da nismo u proseku imali četvoricu povređenih po meču – objašnjava Jorgos Barcokas.

Grčki stručnjak se nada da bi njegovi izabranici mogli da obezbede mesto na završnom turniru u Beogradu.

– Bitno je da fokus bude na prvi sledeći meč. Igramo prvo u gostima protiv snažnog tima i moramo da budemo takmičarski nastrojeni i spremni da se borimo. Ako to ostvarimo, treba da pokušamo da budemo mirni, da pratimo plan igre koliko možemo i da kontrolišemo posebne situacije sa kojima ćemo se susresti tokom meča – zaključio je Barcokas.

KATEGORIJE