Mega baš golobrada u Superligi

Činjenicu da domaća Superliga od ove sezone nije kvalifikaciono takmičenje za prvu ABA ligu, Mega Bemax iskoristila je da radikalno podmladi ionako jedan od najmlađih timova u regionu.

U završnici domaćeg prvenstva nastupiće sa ekipom prosečne starosti 19,2 godine, a ta cifra bila bi još manja da u sastavu nema 32-godišnjeg centra Predraga Samardžiskog.

Mega će u prvom kolu “A” grupe u sredu dočekati Tamiš, a za razliku od prethodnih sezona, kao domaćin će igrati u dvorani “Mega Factory” u beogradskom naselju Braće Jerković.

Pauzu do početka Superlige smo iskoristili da se što bolje pripremimo za predstojeće izazove. Značajno smo promenili sastav u odnosu na ABA ligu. Bićemo još mlađi u odnosu na to takmičenje, ali sam zadovoljan kako smo radili. Protiv Tamiša će nam nedostajati nekoliko igrača koji se još oporavljaju od povreda (Mušidi, Jaramaz, Fundić i Jovičić), ali verujem da ćemo startovati na pravi način – izjavio je trener Dejan Milojević.

Mega Bemax će Superligu igrati u sastavu: Ognjen Čarapić (kapiten), Kostja Mušidi, Novak Musić, Andrija Marjanović, Luka Ašćerić, Ognjen Jaramaz, Goga Bitadze, Mihailo Jovičić, Aleksandar Lazić, Miloš Koprivica, Predrag Samardžiski, Nikola Mišković, Luka Cerovina i Stefan Fundić.

Pored Tamiša, rivali u grupi A biće Crvena zvezda, Mladost iz Zemuna, Borac i Zlatibor.

Mega je u pauzi odigrala pet kontrolnih utakmica i ostvarila četiri pobede, poslednju nad Partizanom, u meču humanitarnog karaktera u Kragujevcu.

(foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov)

 

KATEGORIJE