Mega u Novom Mestu traži samopouzdanje i pobedu

Rezultati u dosadašnjem delu sezone Mege u ABA ligi nisu bili u skladu sa reputacijom kluba. Priliku da krenu u neku drugu priču Mega će imati sutra na gostovanju Krki.

– U ponedeljak gostujemo Krki koja posebno dobro igra na svom terenu i gde svake godine padne neko od favorita za titulu. Imamo jednu pobedu iz pet mečeva, ali su svi ti porazi došli od objektivno boljih ekipa od nas. Moramo prvo kroz trening, a tek onda kroz utakmice da povratimo samopouzdanje. Očekuje nas težak meč gde uz agresivnu odbranu, moramo da budemo daleko odlučniji i pametniji u napadu i ukoliko uspemo u tome, verujem da možemo do pobede koja bi nam puno značila za nastavak takmičenja – izjavio je pred put trener Mege Dejan Milojević.

Posle pet odigranih kola ABA lige, Mega ima skor 1-4, dok je Krka tek nešto bola sa učinkom od dve pobede i tri poraza. Plejmejker Mege Nenad Miljenović je objasnio je da je ekipa imala dovoljno vremena da se spremi za utakmicu u Novom Mestu.

– Krka je ekipa koja odlično igra na domaćem terenu, vrlo često favoriti za osvajanje lige gube u Novom Mestu. Mi pre svega želimo kroz ovu nedelju da unapredimo našu igru i da na utakmici to i pokažemo. Imamo dovoljno vremena da se spremimo i da odemo na gostovanje sa jasnom idejom kako možemo da pobedimo – izjavio je Miljenović.

KATEGORIJE