Micić o igranju za reprezentaciju: Svaki put se obradujem kao da je prvi

Srbija je došla na korak do plasman na Svetski kup. U dvorani “Aleksandar Nikolić” su savladali selekciju Grčke – 84:61.

Veliki doprinos tome dala su dvojica plejmejkera – Vasilije Micić i Stefan Jović.

– Vrlo važan trijumf, bez obzira na konačnu razliku. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, pobeda je najvažnija. Uz to nam je poraz Izraela od Gruzije išao na ruku. Nadam se da ćemo u sledećem “prozoru” imati šansu da se odazovemo i da igramo – poručio je Micić.

Ne krije organizator igre Efesa da mu prija igranje za nacionalni tim.

– Ja sam uvek srećan da igram za reprezentaciju. Osećam se prelepo, svaki put se obradujem kao da je prvi. Uvek će tako biti. To je taj neki unutrašnji osećaj koji nosim sa sobom.

Posebno se Vasilije zahvalio navijačima.

– Publika nas je nosila i kada nismo igrali najsjajnije. Neki igrači su odigrali sjajne role, baš uz njihovu pomoć.

Prvu priliku da završe posao “orlovi” će imati protiv Estonije, na gostovanju, 21. februara.

– Želimo da realizujemo tu prvu priliku. Estonci nisu lak protivnik. Ponavljam, stvarno se nadam da ćemo moći da se odazovemo i tada.

Prikazuje Micić odlične partije u turskom klubu, u Evroligi posle 10 kola imaju skor 8-2.

– Imali smo tu malu klupsku pauzu, pa nas u petak čeka Real. Biće teška utakmica. Što se ekipe tiče, uigrani smo na početku sezone, što nije bio slučaj za klub u prošlosti. Mislim da dosta uticaja ima dobra komunikacija između trenera i igrača.

Za sjajne igre je stiglo i priznanje – nagrada za najkorisnijeg igrača elitnog takmičenja u novembru. Pre nego što je dao komentar na to Miroslav Raduljica je prišao da se našali sa skandiranjem “MP3, MP3” što je nasmejalo i Vasu i novinare.

– Srećan sam zbog MVP titule, to je nagrada za moj rad. Trudiću se da nastavim ovako – zaključuje Micić.

KATEGORIJE