Micić pred Fajnal for: Već me hvata euforija

Ekspedicija Žalgirisa stigla je u Beograd na prvi Fajnal for Evrolige od samostaljenja elitnog takmičenja. Litvanski šampion boriće se na završnom turniru za svoj drugi najvredniji klupski trofej na Starom kontinentu (1999. godine osvojili titulu), a jedna od uzdanica biće im srpski reprezentativac Vasilije Micić.

– Prelep je osećaj boriti se za evropsku titulu u svom gradu. Već sada me uhvatila neka euforija. Ovo je ostvarenje jednog od mojih snova – rekao je po dolasku u srpsku prestonicu Micić.

Žalgiris će otvoriti F4 polufinalnim duelom protiv vladara evropske košarke Fenerbahčea (petak, 18 časova).

– Definitivno smo spremni za utakmicu sa Fenerom, samo treba da radimo stvari koje smo radili do sada i biće sve u redu.

Iako će igrači biti u centru pažnje, podjednako interesanto biće i pored aut linije. Najtrofejnijeg trenera Evrope Željka Obradovića čeka duel sa nekadašnjim učenikom Šarunasom Jasikevičijusom.

– Dva tima gaje sličan stil igre, naš trener je bio učenik trenera Fenerbahčea. Manje više, tu se sve zna. Biće čvrsta i jaka utakmica, verovatno neizvesna do kraja – istakao je Micić, dodavši da su igrači Žalgirisa psihološki pripremljeni za ono što ih očekuje na parketu najveće dvorane na Balkanu.

– Samo treba ostati fokusiran na igru, na stvari koje smo zacrtali i pre dolaska u Beograd. Već smo pričali o nekim stvarima koje treba pripremiti. Ali, najbitnije je da ostanemo fokusirani na ono što nas čeka.

Srpski košarkaš će imati i značajnu podršku s tribina.

– Bodriće me ceo komšiluk i familija – istakao je Vasa Micić.

KATEGORIJE