Mičigen ubedljiv protiv Vilanove

Nije ulog bio tako veliki kao 2. aprila kada je na stolu stajao pehar NCAA koji je na kraju meča trijumfalno podigla Vilanova. Ali, Mičigenu je pobeda bar malo zalečila rane iz finala, čak iako je po letošnjem odlasku čak četvorice iz šampionskim tima, Dželena Branosna (Milvoki), Omari Spelmena (Atlanta), Mikala Bridžisa (Finiks) i Donte Divićenca (Milvoki), koji je sa 31 poenom u meču za pehar, prigrabio i priznanje najboljeg igrača pređašnjeg fajnal fora, bilo jasno da “vajldketsi” ove sezone nemaju tim vredan najviših dometa.

– Mlad su tim. lzgubili su mnogo igrača, Ovo je novembarska pobeda. To je to. Imamo mnogo da naučimo iz ovoga, da potom zaboravimo pobedu i budemo spremni za narednu utakmicu – smireno je rekao Džon Bilajn, trener Mičigena u čijim redovima brucoš Ignas Brazdeikis (18 poena, 7 skokova), Litvanac sa kanadskim pasošem nastavlja da intrigira američku javnost.

Dilema ko će biti izabran s prve pozicije na draftu 2019. godine verovatno će biti nastavljena dok Adam Silver, komesar NBA lige ne izgovori njegovo ime. Međutim, Zajonu Vilijamsonu i Ar Džeju Beretu, to ne smeta da perfektno sarađuju u Djuku koji je upisao još jedan lagani trijumf.

– Sjajno je da da budete izabrani s prve pozicije, ali sada nikoga nije briga za to. Naš cilj je da budemo šampioni NCAA – jasno je poručio Vilijamson posle trijumfa nad Istočnim Mičigenom u kojem je on nastavio da ubacuje preko 20 poena po meču. Tačnije sad je stao na 21. U sličnom smeru ide i Beret koji izbrojao 20. Da je bilo neophodno verovatno bi vodeći dvojac Djuka postigao i više. Jedino je, bar što se tiče individalnog učinka, podbacio treći biser, Kem Rediš, sa samo tri poena. Ali, kako je rekao trener Majk Kšiševski, nema razloga za bilo kakvu brigu…    

Nikola Rakočević nastavio je da niže dabl-dabl učinke. Treća utakmica i treći put dvocifreni broj poena i skokova. Ovog puta protiv Stetsona.

Koliko je Nikola Popović važan za Boston koledž videlo se u duelu sa IUPUI. Čim je Srbin imao brojke ispod proseka, “orlovi” nisu mogli do trijumfa…

(1) Djuk – Istočni Mičigen 84:46, (8) Vilanova – (18) Mičigen 46:73, (9) Oburn – Misisipi koledž 103:52, (10) Kentaki – Severa Dakota 96:58, (Rebrača 13, 6sk, 3uk, 1bl, 22min), (11) Mičigen St – UL Monro 80:59, (19) Klemson – Sem Hjuston St 74:59, indijana – (24) Market 96:73.

Hofstra – Severna Karolina A&T 92:72 (Radović 1min)

Boston koledž – IUPUI 69:76 (Popović 4, 3sk, 2as, 1ubl, 25min)

Oklahoma St – teksas San Antonio 82:60 (Stanojević 2, 3sk, 1as, 7min)

USC – Stetson 95:59 (Rakočević 16, 12sk, 2as, 3bl, 26min)

KATEGORIJE