Milojević: Cedevita je ogledalo naše snage

Bez najiskusnijeg prvotimca, Branislava Ratkovice, Mega je otputovala u Zagreb gde je sutra očekuje duel sa jednim od favorita ABA lige – Cedevitom.

– U subotu nas očekuje izuzetno kvalitetan protivnik u Zagrebu. Posle poraza na startu, počeli su da se dižu, a u prilog tome ide i njihova pobeda protiv Albe u Evrokupu. Imamo dobar početak sezone, ali to ne sme da nas zadovolji i opusti. Da bi došli u priliku da se borimo za pobedu, moramo da odigramo agresivno u odbrani i da pristupimo meču sa potrebnom energijom i koncentracijom. Cedevita je favorit, ali mi u svakom meču idemo na pobedu i ovo će biti dobra prilika da vidimo gde se nalazimo u odnosu na jednu od najjačih ekipa u ligi – izjavio je Milojević.

Iako je u dosadašnjih deset duela Cedevita uspešnija od Mege, susreti u Zagrebu uglavnom su bili veoma neizvesni. U poslednjem, odigranom u okviru 17. kola prošle sezone, Cedevita je slavila sa 75:73.

– Cedevita je jedna od najkvalitetnijih ekipa u ABA ligi. Ovo je prava prilika za nas da vidimo gde smo naspram najjačih ekipa u ligi. Potrebno je da uđemo agresivno u utakmicu i da držimo visok ritam kao u prva dva meča. Ukoliko dođemo do naše igre i pružimo maksimum, verujem da možemo da dođemo u priliku da ostvarimo veliku pobedu na strani – izjavio je prvotimac tima iz Sremske Mitrovice Luka Ašćerić.

KATEGORIJE