Mitrović: Mursija, klub po meri za novi početak

Nedugo pošto je završio oporavak kolena, Luka Mitrović je dobio poziv iz Mursije. Razgovori nisu dugo trajali. Naprotiv. Dogovor je brzo postignut. Nekadašnji kapiten crveno-belih je odmah po potpisivanju ugovora seo u avion i već danas u kasnim popodnevnim satima stigao u grad na jugoistoku Španije.

– Kada sam završio sam sa oporavkom, trebalo je da donesem odluku gde je najbolje da nastavim karijeru. Kada se Mursija pojavila kao opcija, popričao sam sa Dejanom Todorovićem koji mi je izneo mnogo lepih stvari gradu i timu u kome znam nekoliko igrača, što mi je olakšalo odluku – kaže Mitrović za “Basketball sphere”.

Srpski internacionalac nije imao dilemu da Mursija može da bude dobra polazna tačka za povratak na teren.

– Neposredno pred kraj oporavka, kada sam razmišljao, imao sam u glavi ideju da ekipa poput Mursije i u tim rangovima bude moj sledeći klub. Dobro igraju u Ligi šampiona. I matematički su obebzedili plasman u plej-of fazu. U Španiji je blaga kriza rezultata. Posle dobrog starta, četiri poraza su nas spustili na tabeli, što i bio razlog za neke nove igrače i lica. Sada su u donjem delu tabele, tek sam stigao, treba da uđem u ritam, upoznam se sa novim saigračima, ali verujem da ćemo brzo ulaznom putanjom tamo gde nam je mesto.

Mitrovića je karijera posle Srbije odvela u Bamberg, pa će mu igranje za Mursiju biti prvo iskustvo na Pirinejskom poluostrvu. Međutim, kao član Crvene zvezde i nemačkog kluba, mnogo puta je do sada imao prilike da se na terenu susretne sa timovima iz ACB lige.

– Činjenica da se Mursija takmiči u jednom, ako ne i najjačem nacionalnom šampiontu u Evropi, takođe je imala velikog uticaja pri odluci. Za mene je ovo veliki izazov i nadam se da ću vrlo brzo opravdati poverenje.

KATEGORIJE