Mitrović: Nikada neću imati slađi poraz

Selektor Crne Gore Zvezdan Mitrović imao je šta da kaže posle meča protiv Letonije.

– Za mene je reprezentacija svetinja i nisam razmišljao ni jednog trenutka kada je stigao poziv da preuzmem državni tim. Malo je bilo onih koji su verovali u ovakav epilog na početku kvalifikacija. Cilj je bio da što duže budemo u igri za plasman na Mundobasket, a da pri tome izvršimo podmlađivanje selekcije. Uspeli smo da uradimo oba posla na vrhunskom nivou.

Što se tiče same utakmice:

– Poraz od Letonije je najdraži poraz u mojoj karijeri. Ostvarili smo istorijski uspeh, zahvaljujući pozitvnoj energiji, zahvaljujući karakteru, zahvaljujći timskom duhu. Momci su od početka do kraja kvalifikacija disali kao jedan i zasluženo idu u Kinu

Mitrović je govorio i o samom sistemu kvalifikacija.

– Da li je sistem takmičenja dobar? Nije. Ali, kako je bilo nama, tako je bilo i ostalim selekcijama. Naša prednost je bila činjenica da smo dobili bezrezervnu podršku od čelnika Budućnosti i aktuelnog šampiona ABA lige, koji je bio spreman da žrtvuje rezultate kluba u interesu reprezentacije. Koristim priliku da se Budućnosti još jednom od srca zahvalim na svemu i da im isto tako od srca poželim da ponovo osvoje ABA ligi i ponovo izbore plasman u Evroligu – zaključio je Mitrović.

KATEGORIJE