Musli u Tjanđinu!

Još jedan srpski centar u Kini! Kako “Basketball sphere” nezvanično saznaje, Dejan Musli se dogovorio sve sa Tjanđinom, članom CBA lige u koji je nedavno stigao i Tejlor Ročesti, a na čijoj klupi će sedeti srpski stručnjak sa holanskim pasošem, Toni Vujanić.

Musli će tako duplirati srpsku koloniju u najjačoj kineskoj ligi, pošto je Miroslav Raduljica pre nekoliko meseci produžio ugovor sa Đangusom.

Musli je pažnju srpske stručne javnosti privukao još kao izdanak kragujevačkog kluba “Books computers”, iz kog se još kao “klinac” preselio u FMP. Bio je član kadetske reprezentacije Srbije koja se 2006. okitila evropskom bronzom, a godinu dana kasnije lider nacionalne selekcije koja se popela na evropski vrh. sa Evrobasketa iz Grčke za igrače do 16 godina poneo je i MVP titulu. Dve godine kasnije se sa drugovima iz reprezentacije Srbije popeo na kontinentalni tron za juniore. Dominaciju u mlađim kategorijama potvrdio je dvostrukom titulom MVP juniorske Evrolige (2008, 2009) obogaćenom sa dva timska pehara ovog takmičenja koji su otišli u ruke mladog naraštaja FMP.

U leto 2010. prvi put se otisno u Španiju, potpisavši višegodišnji ugovor sa Baskonijom (tadašnja Kaha Laboral). U februaru 2011. bio je pozajmljen italijanskom Montegranaru, a u februaru ekipi Mega Bemax (tada Mega Vizura).

U leto 2012. obukao je dres Partizana, s kojim je osvojio dve titule prvaka Srbije i jedan šampšionski presten ABA lige. Povratak u Megu usledio je krajem decembra 2014. Ubrzo je postao statistički najbolji igrača ABA lige, ali zbog činjenice da nije odigrao bar polovinu mečeva, nije mogao da bude proglašen za najkorisnijeg igrača regionalnog takmičenja.

Drugi izlet na Pirineje usledio je u leto 2015. Bio je ključni igrač Manrese u borbi za opstanak, a na kraju sezone postao statistički najbolji igrač ACB lige. Ujedno je izabran u drugu petorku šampionata. Sve to donelo mu je ugovor sa Unikahom u čijem dresu je osvojio pehar Evrokupa.

U decembru 2017. godine postao je član Bamberga.

 

KATEGORIJE