MVP Nedović: Veče kada se obruči čine ogromnim

Nemanja Nedović je u nedelju protiv San Sebastijana, u utakmici koju je Unikaha dobila 114:88, za 24 minuta na terenu ubacio 32 poena, otišao do indeksa 37. Osim što mu je to najbolja partija koju je odigrao u Endesa ligi, to je i najbolja partija u 22. kolu Endesa lige.

Nedović je u razgovoru za medije u Malagi, pobedu tima stavio ispred svog MVP priznanja.

– Srećan sam zbog celog tima. Znali smo da morao da pobedimo tu utakmicu i dobro smo se pripremili. Bila je to jedna od onih večeri kada se obruči čine ogromnim. Osim toga, saigrači su me pronalazili i pomogli su mi. Najavažnija je pobeda, ali mi je drago zbog ovakve partije.

O ciljevima u preostalom delu sezone, Nedović je rekao:

– Nije ostalo još mnogo utakmica i svaka je finale. Želimo da budemo što bolje plasirani u domaćoj ligi i da pokušamo da dobijemo sve utakmice Evrolige kod kuće i makar jednu – recimo Bamberg – na strani. Pa da vidimo da li je to dovoljno da se plasiramo u plej-of. Mislim da smo mentalno jaki, jer svaki put kada smo morali da pobedimo, mi smo to i uradili. Osim u Kupu kralja. Svesni smo da nije ostalo mnogo do kraja, da moramo da pobedimo sve kako bismo bili ispred Valensije.

Problemi sa povredama koji su ga mučili, sada su prošlost.

– Osećam se dobro, tim izgleda dobro sa mnom na terenu. Trener me sada pustio malo duže da igram u drugom poluvremenu. Osećam se dobro, iako još nisam igrao 30 minuta, već samo 20 ili 25. To mi omogućava da ostanem svež. Ali, još od posle Kupa se osećam dobro.

FOTO: acb.com

KATEGORIJE