Najjače snage za najvažniji meč

Aleksandar Đorđević, selektor Srbije, na Krit, gde će večeras od 20 časova igrati meč prvog kola druge runde kvalifikacija za SP protiv Grčke, poveo je svih 14 igrača koje ima na okupu – prethodno je dozvolio Iliji Đokoviću da se vrati u klub.

Nekoliko časova pred utakmicu – shodno propisima FIBA – Đorđević je odlučio i koja dvojica će preskočiti ovaj meč. Iako je zbog problema sa povredama Vasilija Micića i Miroslava Raduljice, možda bilo nedoumica, na kraju iznenađenja nije bilo – u meču sa Grčkom nećemo gledati Aleksu Avramovića i Uroša Lukovića.

Tako će Grčkoj na megdan izaći najjači sastav koji je u ovom trenutku Đorđević mogao da okupi. A to su: Marko Simonović, Stevan Jelovac, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Dragan Milosavljević, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Vasilije Micić i Stefan Jović.

Grčka će igrati u sastavu: Tajler Dorsi, Nik Kalates, Janis Burusis, Kostas Slukas, Jorgos Papajanis, Jorgos Printezis, Kostas Papanikolau, Evangelos Mancaris, Janis Papapetru, Panajotis Vasilopulos, Tanasis Adetokunbo, Kostas Mitoglu.

Podsećamo, Grčka, kao i Nemačka, u drugu rundu ulazi savršenog skora 6-0, dok je Srbija na trećem mestu sa 4-2. Oba poraza u prvoj rundi kvalifikacija, doživela je u mečevimam protiv Nemačke.

U Kinu, na Svetsko prvenstvo 2019, ići će tri najbolje selekcije iz svih grupa.

KATEGORIJE