Nazor: Odigrali smo dalmatinski

Trener Zadra Ante Nazor nije krio zadovoljstvo posle pobede u “Areni”.

– Pre par dana sam preuzeo ekipu i trebalo je pronaći motivaciju, hemiju i ovaj trijumf je nešto najbolje što je moglo da nam se dogodi da se psihološki podignemo. Ne moram da ističem da je Zadar nije savladao Partizan u Beogradu od 2004. godine što je jako dug period. Zato mi je drago što je moja ekipa odigrala dalmatinski – rekao je Nazor.

Na pitanje novinara da pojasni to dalmatinski je odgovorio uz osmeh:

– Vi ste mladi, ne znate kako je bilo kada su ovde nekada dolazili Jugoplastika ili Zadar. To je ta borbenost.

Imao je samo reči hvale na ambijent.

– Pohvalio bih atmosferu, dekor, kljude, dvoranu. Stvarno smo uživali.

Naglasio je da je verovao u uspeh.

– Pripremio sam ekipu da traži svoju šansu, znao sam da ćemo je imati. Posle sjajnog starta Partizana osetio se pad u Novom Mestu i Baru. Igrali su svemirski na početku, pretpostavio sam da će posle pobede nad Cedevitom pratiti Zvezdu i Budućnost. Mi smo se motivisali i očekivali smo ovakvu utakmicu. Kao sportisti moramo uvek da verujemo u pobedu, nadam se da sam to preneo na igrače.

Nada se da će od ovog meča rezultati biti bolji za njegov tim.

– Potreban je bio taj jedan “klik”. Poverenje u trenera dolazi kroz pobede. Verovao sam momcima, rekao sam im da vrede mnogo više nego što tabela prikazuje. Zato moram da se zahvalim i doskorašnjem treneru Pipanu, jer je ekipa bila spremna. Nedostajali su motiv i hemija da se krene u željenom smeru i nadam se da će se ovako nastaviti – zaključuje Nazor.

KATEGORIJE