Nazor: Ušli smo u šuterski mlin, u prvenstvu Hrvatske da sačuvamo ugled kluba

Strateg Cibone Ante Nazor čestitao je Zvezdi na pobedi (107:69) u poslednjem meču ligaškog dela ABA lige, poželevši im sreću na svim frontovima u nastavku sezone.

– To je najbolja ekipa ABA lige. Nismo imali odgovor na pristup protivnika, posebno na startu utakmice i na startu treće četvrtine, trebalo je da budemo mnogo agresivniji. Tu je protivnik ušao u ranu kontrolu utakmice, mi smo ušli mlako, nespremni da napravimo mali faul, da odgovorimo… Ušli smo u šuterski mlin, mogao je biti i bolji utisak na kraju utakmice, ali mislim da je ovo realna slika rekao je Nazor.

Nekadašnji strateg Zadra na klupu zagrebačkog kluba seo je sredinom sezone, kada su optimistične ambicije, s kojima su “vukovi” ušli u novu sezone, ugašene, pa nije mogao detaljnije da priča o ostvarenom rezultatu na kraju regionalnog takmičenja.

– Cibona je veliki klub i ne mogu da komentarišem šta je rečeno na početku ABA lige, u skladu sa kojim sastavom i perspektivama se ušlo u sezonu. Došao sam u sredinu prvenstva i znam šta je meni rečeno, a to je opstanak u ABA ligi i afirmacija mlađih igrača, a neke ste videli večeras. To je prioritet, za neke ekstra strance kao u timu Zvezde nismo bili u finansijskoj mogućnosti i nerealno mi je to da komentarišem, već da spasimo sezonu i da što boljim plasmanom u prvenstvu Hrvatske na neki način sačuvamo ugled kluba – rekao je Nazor.

KATEGORIJE