NBA sezonu obeležili su…

Objavljena su imena finalista u trkama za sva individualna priznanja koja će 25. juna NBA liga podeliti među najboljima u sezoni koja se bliži kraju. Za sada nije bilo prevelikih iznenađenja.

Harden je blagi favorit za osvajanje MVP priznanja s obzirom da je njegov tim bio najbolji nakon ligaškog dela sezona, a “Brada” je dominirao. Džejms je tokom cele takmičarske godine (tokom cele karijere) bio spektakularan, kao i Dejvis koji je sam nosio Nju Orleans posle povrede Kazinsa.

Dugo se već priča o tome ko će dobiti priznanje za najboljeg rukija godine i teško da postoji prava odluka koja će zadovoljiti sve navijače. Ben Simons i Donovan Mičel su bili na neverovatnom nivou tokom cele sezone, lideri svojih timova, tako da ne bi iznenadilo da NBA odluči da ponovo podeli nagradu (Grent Hil/Džejson Kid, Elton Brend/Stiv Frensis). Džejson Tejtum je takođe bio sjajan sve vreme, ali je u plej-ofu posebno zablistao. Međutim, predstave u doigravanju mu neće pomoći s obzirom da se glasanje odnosi na ligaški deo sezone.

Isto važi i za Tejtumovog trenera, Breda Stivensa, koji je pokazao kako se vodi tim u najvažnijem delu sezone. Stivens je i tokom 82 utakmice prošao najteže ispite sa povredama Kajrija Irvinga i Gordona Hejvorda, ali će imati ozbiljne protivkandidate u Dvejnu Kejsiju (trener godine po izboru kolega) koji je sa Torontom bio prvi na Istoku, odnosno Kvina Snajdera koji je Jutu od očajne situacije doveo do polufinala Zapada.

Viktor Oladipo je apsolutni favorit za osvajanje nagrade za igrača koji je najviše napredovao, isto kao i Lu Vilijams u izboru za najboljeg šestog igrača.

MVP: Džejms Harden (Hjuston), Lebron Džejms (Klivlend), Entoni Dejvis (Nju Orleans).

Najbolji ruki godine: Donovan Mičel (Juta), Ben Simons (Filadelfija), Džejson Tejtum (Boston).

Najbolji defanzivac: Entoni Dejvis (Nju Orleans), Džoel Embid (Filadelfija), Rudi Gober (Juta).

Najbolji trener: Dvejn Kejsi (Toronto), Kvin Snajder (Juta), Bred Stivens (Boston).

Igrač koji je najviše napredovao: Klint Kapela (Hjuston), Spenser Dinvidi (Bruklin), Viktor Oladipo (Indijana).

Najbolji šesti igrač: Erik Gordon (Hjuston), Lu Vilijams (El Ej Klipers), Fred Vanvlit (Toronto).

 

KATEGORIJE