Nemanja Nenadić osveženje ABA lige

Došao je tiho u FMP kako bi nadomestio odlazak Stefana Lazarevića i Dejana Davidovca u Crvenu zvezdu, a već u prva četiri kola ABA lige, Nemanja Nenadić (23, 197) se nametnuo ka jedan od nosioca igre „pantera“, s prosekom od 15.25 poena i 5.0 skokova po meču. U veoma važnoj pobedi „pantera“ protiv Mornara u Baru (81:73) došao do zvanja najkrisnijeg igrača utakmice (18 poena, 6 skokova, 2 asistencije).

– Nije poenta u ličnim poenima, niti koliko je je ko dao. Oni se na kraju sabiraju… Tim je jak koliko mu je i poslednja karika jaka. Odigrali smo dobar meč u Baru, onako kako znamo. U drugom poluvremenu uneli smo mnogo energije, bili konkretniji… Mlada smo ekipa, imamo energije – kaže Nenadić koji je posle nekoliko godina igranja na košarkaškim terenima širom Srbije (Tamiš, zemunska Mladost, Pirot, Vojvodina, Dunav Stari Banovci), prošlosezonskim partijama u ekipi iz Starih Banovaca izborio mesto u najkvalitetnijem takmičenju u regionu.

– Prošao sam kroz razne klubove na svim nivoima, uvek sam verovao u sebe, išao korak po korak… Ne radim ništa dok nisam siguran sto odsto, a učešće na Univerzijadi je bilo prava provera za mene, da li sam spreman za iskorak u karijeri. Velika je razlika između KLS i ABA lige u uslovima, organizaciji, treninzima, fizičkoj pripremi… Ovog leta sam radio sa Bojanom Ljubojevićem i po šest sati kako bih bio spreman za izazove koji predstoje.

Iako su “panteri” u sezonu ušli sa mladim, prilično izmenjenim sastavom i novim trenerom, Vladimirom Jovanovićem, ambicije im ne nedostaju.

– Vlada je mlad trener, ambiciozan, poklopilo se sa ekipom kakvu je oformio. Svi radimo, što je odličan preduslov za napredak. Za razliku od nekih drugih timova imamo i dovoljno vremena za odmor i pripremu utakmica. Ambicije su nam da sačuvamo ABA status, napravili smo prve korake dobre… Videćemo, verujemo da možemo da zauzmemo mesto i u gornjem delu tabele, pošto imamo potencijal.

S obzirom na put kojim je došao do najveće scene u regionalnoj košarci, Nenadić je idealan putokaza za mlade igrače, kada odlučuju koju stazu će da izaberu do uspeha u karijeri.

– Treba da verujete u sebe, nikada nije kasno ako radite kako treba. Verujte u to što radite, imajte cilj, ambicije koje su pokrivene radom… Kako kažu: Nije problem da padnete, nego da što pre ustanete.

KATEGORIJE