Nikolić: Superliga nije regularna

Dinamik takmičenje u Superligi počinje okršajem sa Vršcem. Meč je zakazan za 19. april sa početkom u 19 časova. Trener Dinamika, Miroslav Muta Nikolić je detaljno govorio o ambicijama njegovog kluba u elitnom srpskom rangu.

– Dinamik kao što znate, postoji tri godine. Naša zamisao je da pravimo mlade igrače, da treniramo. Klub je došao do ABA 2 za tri godine i to će nam biti cilj za dalje. Da probamo da osvojimo mesto koje nam pripada. Malo smo se pojačali, biće teških utakmica, kvaliltet je izjednačen, gde ne mislim na “jadrance”, nego na nas ostale dole, koji smo igali KLS… Teško je imati i jare i pare. I da se oformi mlad igrač i da imaš razultat. Mi smo KLS završili na drugom mestu, što je veliki rezultat, ali izgubili smo neke utakmice koje se nisam nadao. To je moj neuspeh, što nismo bili prvi. A biti prvak lige zemlje koja je bila prvak sveta, za mene je velika stvar. Forsirali smo mlade, sledeće godine će biti zanimljivije i za javnost i za klub. Doveli smo par pojačanja da osvežimo ekipu i da se domaćoj publici predstavimo u što boljem svetlu.

Na kontataciju da je najiskusniji trener u Superligi, Nikolić je odgovorio u svom stilu.

– Najiskusniji je onaj ko je bio prvi i ko je bio najbolji.

Govorio je Muta i o razlici između KLS i ABA lige.

– Približili smo se. Oni će gubiti neke utakmice ove godine. Meni se ne sviđa format. Tu mislim na FMP i Megu. Mogu oni da igraju malo ozbiljno, malo neozbiljno, videćemo kako će oni to shvatiti i kako će igrati. Mega je prodala neke igrače, mogu da dobiju, mogu da izgube, a mi ćemo se truditi da ih dobijemo.

Nikolić je objasnio i da je zbog toga narušena regularnost lige.

– Jednu utakmicu možeš da igraš ovako ili onako, a ja to ne volim. Treba da igramo sa najjačim ekipama, a ne da prodaju igrače. Po meni je tu možda neregularna liga. Prodamo igrače, igramo sa mladima jer imamo zatvorenu ABA 1 ligu. Naravno da je kriza klupske košarke, nisu uspeli Vršac i Borac da se plasiraju u ABA 1, Zvezda šta je uradila, uradila je… Moramo da ojačamo našu KLS ligu. A kako da je ojačamo kada se iz nje ne ide ni u ABA, a do pre 10 godina je davala evroligaša, iz nje se išlo i u Evrokup. Treba da se promene pravila, jedino tako može da se ispoštuje naša liga.

KATEGORIJE