Obradović sa sahrane u Atini po titulu u Istanbul

Kako je Fenerbahče počeo finale plej-ofa protiv Tofaša, tako ga je i završio. Ubedljivom pobedom, za ukupnih 4:1 u seriji i četvrtu titulu za pet sezona otkako je Željko Obradović šef stručnog štaba (izgubili su finale samo 2015. od Karšijake, koju je predvodio Bobi Dikson).

Kao što se moglo pretpostaviti posle “brejka” u Bursi i vođstva od 3:1, novi-stari šampion nije dozvolio izazivaču ni da pomisli na povratak u borbu – 94:64 (25:12, 20:14, 24:22, 25:16).

Završni udarac Tofašu zadat je bez Marka Gudurića, kao i Nikole Kalinića, koji uopšte nije igrao u plej-ofu.

Koliko je utakmica bila lagana, najbolje ilustruje podatak da je daleko najistaknutiji kod Fenerbahčea bio Ahmet Duverioglu, sa 19 poena i devet skokova. Bredli Vonamejker postigao je 11, Egehan Arna 10 poena, a za značajnim učinkom asova kao što su Veseli, Slukas, Meli i Datome, nije bilo potrebe.

Kuriozitet je da se Obradović samo nekoliko sati pre utakmice vratio u Istanbul iz Atine, gde je prisustvovao sahrani nekadašnjeg vlasnika i predsednika Panatinaikosa, Pavlosa Janakopulosa.

U redovima Tofaša najbolji je bio Pijerija Henri sa 17 poena, sedam skokova i devet asistencija. Tim iz Burse tokom cele sezone je bio rame uz rame Feneru, ali u finalu je ipak bilo očigledno da među njima postoji veliki jaz u klasi.

KATEGORIJE