Obradović: Žao mi je igrača, ovo nije slika naše sezone

Željko Obradović obično ima odgovor na ključna i najvažnija pitanja. Posle poraza njegovog Fenerbahčea od Anadolu Efesa ostao je bez mogućnosti da iznese zaključke.

– Pokušao sam da shvatim šta se desilo sa mojim timom. Mnogo mi je žao mojih igrača. Prvo što sam video je da naša odbrana nije bila na nivou potrebnom za tim kakav je Efes, posebno na fajnal-foru.

Šta je bilo najvažnije tokom ovog meča?

– Pogodili su previše lakih poena, a ako pogledamo statistiku vidimo da su postigli 92 poena iz 13 asistencija. To znači da je većina koševa došla iz izolacije, iz igre jedan na jedan. Naravno, Efes ima kvalitet. Ima igrače koji su sposobni da igraju tako, pre svih Larkina i Micića, čestitam im na sjajnoj utakmici. Nije izgovor, ali ako sa tri treninga moram da koristim Veselog preko 30 minuta, kao i Kalinića, to nije realno. Pripremiti ovaj turnir nije bilo lako.

Šta sada?

– Mnogo mi je žao i naših navijača koji su nam pružili veliku podršku. Život ide dalje. Čeka nas plej-of u Turskoj, moramo da promenimo nešto. Ali, posebno mi je žao igrača. Igrali smo odličnu košarku cele sezone i sada ostaje ova slika. To me mnogo boli.

Kako ste se spremali za ovaj meč?

– Pripremili smo utakmicu na drugačiji način. Imamo defanzivna pravila, ako se to ne prati, dešava se ovo. Neću da govorim o imenima. Ovakvu odbranu igramo cele sezone, ali nikada nije bila loša kao sada. Nekada se prilagođavamo, ali postoje glavni principi. Ako igrači nisu koncentrisani, ovakav je rezultat. Njih mi je i žao, jer vole da rade.

Da li na ishod uticale i povrede?

– Ako počnem da pričam o povredama, izgledaće kao da tražim izgovor. Svi mi znamo koliko je teško bilo. Tokom sezone uvek imaš povrede, ali kada tokom 45 dana radiš bez dvojice centara i bez dvojice koje takođe koristiš na toj poziciji… Ako nemaš dobar trening, ne možeš da imaš bolju utakmicu. Jednostavno je. Upravo zbog toga mi je toliko i žao. Nismo igrali našu igru. Ali, Efes je izvanredan tim.

KATEGORIJE