“Očigledno se nismo opametili”

Vrteo je glavom. Birao reči. Očigledno mu nije bilo lako. Prethodno je ubacio 21 poen, sa dve trojke u finišu probudio nadu Srbiji da može do čudesnog preokreta. Nije mogla. Tako da to što je meč završio – ponovo – kao najefikasniji, nije mnogo značilo Bogdanu Bogdanoviću. On bi sve te poene menjao za pobedu!

– Naravno! Uvek to pričam. To je jedino važno – rekao je u kameru RTS Bogdanović, nekoliko minuta posle teškog poraza od Aregentine.

Gutajući knedle, nastavio je:

– Argentina je pokazala da je tim. Košarka je timski sport. Mi smo vezali dva poraza, očigledno se nismo opametili posle utakmice sa Španijom.

Najbolji igrač Srbije je ponovio nešto o čemu je pričao i pre ovog meča.

– Četvrtfinale je najteža utakmica. Ovde svako svakoga može da pobedi…

Na konstataciju da je Argentina sjajno šutirala za tri, Bogdanović je uzvratio.

– Jeste da su oni ubacili sve, ali mi smo mi i pored otga bili na 4-5 razlike. Morali smo bolje da odigramo u odbrani. Ali, lako je sad posle poraza pričati šta je je i kako bilo.

Još jedna pauza, ne dramska, već da pronađe prave reči, pa prizananje:

– Ostaviću to za sebe.

Srbija i dalje iz Kine može da se vrati sa makar jednim ostvarenim ciljem – plasmanom na Olimpijske igre. Do kraja će razigravati za plasman od 5. do 8. mesta. Orolovima ostaje da se nadaju da će se u polufinale plasirati samo Španija, pa da posle dođu do petog mesta i direktne vize za Tokio. To neće biti lako. Bogdanović je dodao:

– Isto kao i do sada. Mi smo profesionalci. Ovo radimo zato što volimo. Ja volim da igram košarku, volim da igram za Srbiju – poručio je Bogdanović.

FOTO: FIBA

KATEGORIJE