Oklahoma dala dozvolu: Entoni pregovara sa zainteresovanim timovima

Samo je pitanje dana kada će Karmelo Entoni i zvanično napustiti Oklahomu. Razlozi su više finansijske nego igračke prirode. Naime, Melo je odlučio da aktivira i poslednju godinu ugovora i da uzme 27.9 miliona dolara, svestan da nigde ne može da dobije više.

To je stavilo Tandere u veliki problem, jer sa njegovim ugovorom morau da plate više od 300 miliona dolara, od čega 150 na ime poreza na luksuz. Njegovim trejdom dobijaju “olakšanje” od čak 107 miliona – računica je jasna.

Prema informacijama “ESPN” generalni menadžer Sem Presti i Entonijev agent Leon Rouz rade zajedno i traže najbolje rešenje za ovu situaciju. Klub je dao odobrenje, pa Entoni može da pregovara sa zainteresovanim timovima. Već su održana dva sastanka, tokom Letnje lige u Las Vegasu.

Prvo sa Hjustonom. Na sastanku je bio trener Majk D’Еntoni, koji nije imao dobar odnos sa Karmelom tokom vremena u Njujorku, ali mu je sada stavio do znanja da je situacija drugačija i otvoren je za ideju o novoj saradnji. Roketsi su već oslobodili prostor u rosteru pošto su otišli Trevor Ariza (Finiks) i Luk Mba a Mute (Klipersi).

Drugi tim koji je zainteresovan je Majami. Erik Spoelstra ima veliku želju da dovede Entonija. Za razliku od Hjustona koji vidi prednost u njegovom prijateljstvu sa Krisom Polom, Hit može da mu ponudi znatno veću ulogu i minutažu, kao i mečeve sa manje umora na oslabljenom Istoku.

Sve je sada na Karmelu.

KATEGORIJE