Oladipo oladio Džejmsa i Klivlend

Nejt Mekmilan je idealno pripremio svoju ekipu za prvi meč serije protiv favorizovanog Klivlenda. Lebron Džejms i kompanija nisu znali kako do koša tokom cele utakmice, izuzev tokom treće četvrtine kada su Kavsi ušli u seriju kojom su smanjili sa minus 23 na minus sedam.

Tada je reagovao Viktor Oladipo. Ponovo je odveo Indijanu na lepu prednost koju izbezumljeni Klivlend nije mogao da prestigne.

Iako je u pitanju serija između timova koje je delila jedna pozicija na tabeli Istoka, ipak se očekivalo da će Lebronova ekipa po navici biti najbolja kada je to najpotrebnije. Ipak, iako “Kralj” jeste došao do tripl-dabl učinka, nije izgledao ni najmanje dominantno na terenu, što je ovom sastavu Kavsa svakako neophodno da bi u plej-ofu napredovao kako svi predviđaju.

Indijana je imala impresivnog Oladipa koji očigledno ne planira da prekine sezonu karijere, ali i čvrstog Tarnera, dovoljno preciznog Bogdanovića, energičnog Stivensona…

Naravno, kada smo kod Lensa, on je morao u nekom trenutku da bude i u glavnoj ulozi, posle “obaveznog” duela sa Lebronom Džejmsom. Ovoga puta nije duvao u uvo “Kralju” provocirajući ga, već ga je žestoko odalamio po glavi i dobio tehničku grešku.

Klivlend – Indijana 80:98 (14:33, 24:22, 27:18, 15:25)

KLIVLEND: Džejms 24 (17-7 iz igre, 14-10 penali, 10 sk, 12 as), Smit 15, Nens 10.

INDIJANA: Oladipo 32 (9-6 trojke, 4 as, 4 ul), Tarner 16 (8 sk), Bogdanović 15 (6-1 trojke), Stivenson 12.

KATEGORIJE