Ostalo ih deset…

Prve dve trećine jednodnevnog “Hall of fame classic” događaja uspavale su gledaoce u “Stejlps centru”. Sent Meris je bio ubedljiv protiv Novog Meksika (86:60), dok je TCU deklasirao Južnu Kaliforniju (96:61) u kojoj je Nikola Rakočević bio jedna od retkih svetlih tačaka.  

A onda je na red došao direktan obračun Arizone Stejt i Nevade… Sama činjenica da su će na teren izaći dva od samo deset nepobeđenih timova u NCAA, davala je nadu publici da će ih neizvesnost razbuditi. I jesu. Nevada je pobedila Arizonu Stejt i stigla do najboljeg starta od sezone 1969-1970, koji nije izgledao tako blizu posle prvog poluvremena jer su San Devils kontroilisali i ritam i utakmicu. 

Od osmog do 23 minuta su koračali iznad dovicfrene razlike, a u jednom momentu su čak pripretili i odlaskom na plus 20. Međutim, u nastavku je na teren isplivalo iskustvo Vulf Peka koje je Eriku Maselmanu obezbedilo 90. pobedu na mestu glavnog trenera Nevade i to protiv škole čiji je bio pomoćni trener od 2012. do 2014.

– Trener nam je na poluvremenu rekao: Konačno ste se sreli sa timom koji ima talenat i jel ovo vaša reakcija? Mislim da je to pokrenulo neke momke – rekao je Kaleb Martin koji je od 17 poena ubacio 14 u drugom delu.

Trener Arizone Stejt, Bobi Harli, i pored pores nije imao mnogo toga da zameri svojim studentima.

– Nevada je starting tim, image mnogo senior u ekipi i odigrali su odlično drugs poluvreme. Jednostavno ubacili su u drugs brzinu.

(20) Arizona St  – (6) Nevada 66:72

USC – TCU 61:96 (Rakočević 13, 7sk, 2uk, 26min)

KATEGORIJE