Paskval pred početak četvrtfinalne serije EL protiv Reala: Sada je sve važno

Trener Panatinaikosa Ćavi Paskval u najavi prvog meča četvrtfinalne serije Evrolige protiv madridskog Reala u Atini (utorak, 20.15) istakao je da u plej-ofu svaki detalj može da odluči utakmicu.

– Sada je sve važno. Moramo da budemo psihološki spremni da kontrolišemo emocije, pogotovo na domaćem terenu, to je najvažnije za uspeh. Moramo da iskoristimo naše šanse u Atini, da igramo našu igru, s našim navijačima. Važno je da znamo zbog čega smo ovde – rekao je Paskval.

Nekadašnji strateg Barselone istakao je nadu u skorašnji povratak na teren Serhija Ljulja, istakavši u prvi plan Realovu kolektivnu igru.

– Oni su jedan od najboljih klubova u Evropi, kandidati su za titulu. Moraćemo da igramo odbranu, Real je pobedio osam uzastopnih utakmica s više od 80 ubačenih poena. Teško je braniti se protiv takve ekipe jer imaju neverovatan kvalitet i u stanju su da ubace poene čak i kada se odigra dobra odbrana. Moraćemo da kontrolišemo izgubljene lopte, skokove i da igramo dobro u ofanzivi. Takođe, moraćemo da pogađamo otvorene šuteve, procenti pokušaja za tri poena biće veoma važni u ovoj seriji – rekao je Ćavi Paskval.

Lider ovosezonskog Panatinaikosa Nik Kalates istakao je da mu nije najvažnije da bude glavni igrač serije s Realom, u koju grčki prvak ulazi s prednošću domaćeg terena.

– Sve što želim to je da pomognem timu da ostvari pobede koje će nas odvesti na Fajnal for. Ukoliko uspemo da se plasiramo na završni turnir, s tim uspehom će i sve drugo doći. Ali u ovom trenutku, fokusiran sam na pobedu u prvom meču i pokušaj da odbranimo naš parket. Moraću da igram snažno i da pomognem ekipi, moj posao je da vodim ovaj tim i ukoliko budemo radili zajedno, možemo da odemo u Beograd – rekao je Nik Kalates.

KATEGORIJE