Pavićević i Bjelica stali u finalu

Luka Pavićević i Milko Bjelica nisu uspeli da osvoje titulu na Kupu šampiona Azije. U finalu, protiv iranskog Petročimija, Tokio je doživeo prvi poraz na turiniru na Tajlandu, ali koštao ih je titule: Petročimi – Alvark Tokio 68:64 (8:16, 22:11, 18:14, 20:23)

Pavićevićev tim je odlično startovao, držao prednost. Ali su Iranci uzvratili i već do velikog odmora sasvim okrenuli rezultat. Nastavak je protekao u mrtvoj trci, u kojoj je, nominalno, domaćin na ovom meču uglavnom bio korak ispred. Tako je ostalo i do samog kraja, u kome je šampion Japana pokušao da brzim šutevima kupi vreme, ali nije uspeo.

Razlog poraza Pavićevićev tim može da traži i činjenici što su Iranci poptuno zaustavili do sada najboljeg igrača Tokija – Aleksa Kirka, koji je stao na samo 4 poena, uz 9 skokova, Milko Bjelica je brojao do 7, uz 4 skoka, dok je najefikasniji bio Daiki Tanaka, sa 28 poena.

Iranski tim je predvodio Me­i­sam Mir­za sa 28 poena i 7 skokova.

Tokio je samim plasmanom u finale ostvario veliki uspeh, pošto je postao prvi tim iz Japana još od 1996. godine koji se borio za titulu klupskog prvaka Azije.

KATEGORIJE