Pavićević: Kada se pobeđuje tu su premije, a kada se gubi postoje i kazne

I dok je Milan Tomić sve utiske posle meča sa Mornarom sve u samo par rečenica trener Barana Mihailo Pavićević bio je mnogo opširniji.

– Ne treba mnogo trošiti reči za ovakav meč. Želeo bih da čestitam Zvezdi na više nego zasluženoj pobedi. Žao mi je što smo u “Pioniru” pružili ovako bledu partiju. Sam podatak da smo dozvolili protivniku 23 ofanzivna skoka govori o voljnom momentu mojih igrača. Ali, za sve ima leka. Kad se odigra dobro – dobiju se premije, kad se odigra loše – biće i kazni, očigledno moramo nešto da uradimo da bismo probudili neke igrače. Nadam se da ćemo to u skorijoj budućnosti uspeli, ako ne – videćemo – počeo je trener šampiona Crne Gore.

Pavićević ne krije da se nije nadao ovakvom izdanju.

– Nisam očekivao ovakvu partiju, bezvoljnu, bez srca, bez borbe. Mislim da je bilo 5-6 minuta do kraja i bilo je 15 i odjednom se igrači Zvezde bacaju po terenu, kao da oni gube, a moji igrači gledaju kako oni skaču, daju poene i čekaju da se meč završi sa 30 i nešto razlike. Imamo očigledno problema da se ove godine nađemo, da ukomponujemo tim. Evidentno imamo problema i pokušaćemo da što je brže moguće odreagujemo da bismo se vratili na pravi kolosek. Nije prijatno ovako izgubiti. Nemamo ni objektivno taj kvalitet da igramo na dva fronta. Evrokup nas mnogo košta, nemamo prostora ni za trening, imamo jaku grupu, tu su mnogo jače ekipe od nas, tu pada i samopouzdanje posle poraza, ali glavni je problem što ne možemo da uđemo u ritam treninga. Jedva čekam da završimo sa Evrokupom, da bismo se fokusirali na ABA ligu i trenažni proces, ali do tad treba preživeti.

Pavićević je govorio i o statusu Bobija Brauna u Mornaru.

– Tu je… Imamo ugovor, u ugovoru i neke klauzule ako dobije neke ponude, a to je vezano sa datumima kad najranije može da ode. Ne mogu ništa reći, ne zavisi od nas.

KATEGORIJE